Sportkombi-tanulmányt készített a Kia
Hírek, 2015. március. 2.
AS

Az Optima következő generációját vetíti előre a kombi karosszériás Sportspace tanulmányautó, amelyet a Kia a genfi autószalonon mutat be.

 

 

Sportkombi tanulmányával készül a Kia az idei genfi autószalonra. A 4,85 méter hosszú, 1,87 méter széles és 1,43 méter magas, 2,84 méteres tengelytávú Sportspace Concept a méretei alapján az Optima utódját vetíti előre. A formai jegyei a Kia jelenlegi stílusirányzatának továbbfejlesztésével készültek el, a karosszériaforma pedig egyben azt is jelenti, hogy kombi kivitel is lesz az Optima utódjából.

 

 

A tanulmányautókhoz illően a Sportspace Concept kilincsei a karosszériába simulnak, a visszapillantó tükröket kamerák helyettesítik. Az utastérben, amelyet a karosszéria teljes hosszán végighúzódó panorámatető tesz világossá, négy kagylóülést és személyre szabható digitális műszerfalat találunk. A csomagtérben érdekes megoldást mutatott be a Kia: a poggyászok berakodását 28 darab görgő segíti, amelyek elinduláskor a padlóba süllyednek, hogy menet közben már ne csúszkáljanak a csomagok.

 

 

A Sportspace Concept meghajtásáról a Kia új T-Hybrid hajtáslánca gondoskodik, amely egy 1,7 literes dízelmotorból, elektromos kompresszorból és generátorként is működő elektromotorból áll, amelyet 48 voltos rendszer lát el energiával.




A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár