Sportkombi-tanulmányt készített a Kia
Hír, 2015. március. 2.
Auto2

Az Optima következő generációját vetíti előre a kombi karosszériás Sportspace tanulmányautó, amelyet a Kia a genfi autószalonon mutat be.

 

 

Sportkombi tanulmányával készül a Kia az idei genfi autószalonra. A 4,85 méter hosszú, 1,87 méter széles és 1,43 méter magas, 2,84 méteres tengelytávú Sportspace Concept a méretei alapján az Optima utódját vetíti előre. A formai jegyei a Kia jelenlegi stílusirányzatának továbbfejlesztésével készültek el, a karosszériaforma pedig egyben azt is jelenti, hogy kombi kivitel is lesz az Optima utódjából.

 

 

A tanulmányautókhoz illően a Sportspace Concept kilincsei a karosszériába simulnak, a visszapillantó tükröket kamerák helyettesítik. Az utastérben, amelyet a karosszéria teljes hosszán végighúzódó panorámatető tesz világossá, négy kagylóülést és személyre szabható digitális műszerfalat találunk. A csomagtérben érdekes megoldást mutatott be a Kia: a poggyászok berakodását 28 darab görgő segíti, amelyek elinduláskor a padlóba süllyednek, hogy menet közben már ne csúszkáljanak a csomagok.

 

 

A Sportspace Concept meghajtásáról a Kia új T-Hybrid hajtáslánca gondoskodik, amely egy 1,7 literes dízelmotorból, elektromos kompresszorból és generátorként is működő elektromotorból áll, amelyet 48 voltos rendszer lát el energiával.
Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár