Az új Volkswagen Passat lett az Év Autója
Hírek, 2015. március. 2.
AS

A genfi autószalont megelőző napon derült ki, hogy az idei európai Év Autója díjat egyértelmű fölénnyel a Volkswagen középkategóriás újdonsága nyerte meg.

 

 

A hét döntős közül az új Volkswagen Passat került ki győztesként az európai Év Autója díj idei szavazásán. 22 ország 58 szakújságírójának voksai alapján hirdették ki a helyezéseket a genfi autószalont megelőző napon.

 

 

Az új Passat fölénye egyértelmű, hiszen az újságírók összesen 340 pontot szavaztak meg a Volkswagen középkategóriásának, míg a következő helyezett csaknem száz ponttal kevesebbet kapott.

 

 

A dobogó második helyéért ennél sokkal szorosabb volt a küzdelem az ötletes és egyedi Citroën C4 Cactus, valamint az elegáns és igényes Mercedes-Benz C-osztály között, végül utóbbi került előrébb 248 ponttal 221 pont ellenében.

 

 

Az új Ford Mondeo a zsűritől 203 pontot kapott, a Nissan Qashqait 160 ponttal jutalmazták, a BMW 2-es Active Tourer 154 pontot gyűjtött össze, míg az újszerű és vidám Renault Twingo lett az utolsó a döntősök közül 124 ponttal.

 

 

Magyarországot két zsűritag képviseli: Csikós Zsolt, a Totalcar újságírója, valamint Gajdán Miklós, az Autó Magazin főszerkesztője. Az utóbbi ugyan a C-osztálynak adta a legtöbbet, 8 pontot, de ketten együtt a Passatot díjazták a leginkább összesen 12 ponttal, míg a BMW és a Citroën kapta a legkevesebb, összesen 3-3 pontot a magyar zsűritől.

 

 

Nem ez az első győzelme a Volkswagennek, mi több, a jelenlegi kínálatból két másik típus is elnyerte már az európai Év Autója díjat. A Polo 2010-ben, a Golf pedig 2013-ban lett első, de Passat még sosem nyert. 2006-ban került a legközelebb az első helyhez, akkor csak öt ponttal maradt le a győztes Renault Clio mögött.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár