Képeken az Infiniti jövendő kompakt crossovere
Hírek, 2015. március. 2.
AS

Kompakt szabadidő-autó prototípusával készült a genfi autószalonra az Infiniti, a QX30 Concept képeit pedig már a premier előtt nyilvánosságra hozták.

 

 

2013-ban a frankfurti autószalonon Q30 Concept néven mutatott be prototípust az Infiniti, amivel azt jelezte, milyen típussal szándékoznak bővíteni a kínálatot. A Nissan luxusmárkájának tanulmánya ugyanarra a moduláris padlólemezre épült, mint a Mercedes-Benz A-osztály.

 

 

Az A-osztályból pedig szabadidőautó-kivitel is kapható GLA néven, ezért az Infiniti is elkészítette saját változatát. Igaz, a QX30 Concept néven leleplezett crossover szinte semmiben nem hasonlít a német testvérmodellre. A merészen hullámzó vonalú karosszéria friss lendületet hozna az egyre népesebb kategóriába.

 

 

A QX30 műszaki részleteiről egyelőre semmit sem árult el az Infiniti, azt azonban sejteni lehet, hogy mind a Q30-nak, mint a QX30-nak biztos helye lenne a japán prémiummárka választékában. Az újdonság ezzel olyan típusok konkurense lehetne, mint a most megújult Audi Q3 és a hamarosan bemutatkozó új BMW X1.

 

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár