Új kisautókkal állt elő a Suzuki
Hírek, 2015. március. 3.
AS

Akár a nálunk gyártott Swift utódja is lehet abból a tanulmányautóból, amelyet a genfi autószalonon leplezett le a Suzuki egy retró stílusú kisterepjáró koncepciójával együtt.

 

 

Egyszerre két tanulmányautót is bemutatott a genfi autószalonon a Suzuki. A két újdonság közül számunkra az iK-2 névre keresztelt koncepció az érdekesebb, hiszen egy nagyra nőtt kisautóról van szó, amelyből akár a nálunk gyártott Swift utódja is lehet. A Suzuki szerint 2016-ra készül el a szériagyártásra szánt verziója.

 

 

Az iK-2 Concept karosszériája 4,02 méter hosszú, 1,92 méter széles és 1,45 méter magas, a tengelytávolsága 2,52 méteres, ami azt jelenti, hogy a kiskategória nagyobb képviselőivel van egy méretben. A LED-es fényszórók, a hangsúlyos kerékjárati ívek és a 225/45-ös abroncsokkal szerelt 18 colos kerekek sportossá teszik a megjelenését.

 

 

Teljesen új padlólemezre épül a kiskocsi, a Suzuki célja ugyanis az, hogy egységesítse kínálatát, és a platformok számát a jelenlegi négyről háromra csökkentse. Az iK-2 Concept hajtásláncáról csak annyit árultak el, hogy egy ezer köbcentis, közvetlen befecskendezéses turbómotorral szerelték, amely a Suzuki saját fejlesztése.

 

 

Az iM-4 Concept ezzel szemben egy kisterepjáró tanulmánya, karosszériája 3,69 méter hosszú, 1,71 méter széles és 1,57 méter magas, a tengelytávolság 2,44 méteres. A kockaforma autó stílusa az oldalablakok vonalával és a hátsó szellőzőnyílásokkal olyan japán piacos klasszikusokat idéz, mint a Fronte és a Cervo.

 

 

A kisterepjáró-koncepció is az új padlólemezre épül, 18 colos kerekeire 215/45-ös abroncsokat szereltek. Az iM-4 Concept motorja a Swift jelenlegi 1,2 literes négyhengeresén alapul, de mild hibrid rendszerrel látták el. Az integrált generátor-indítómotor és a lítiumion akkumulátor rendkívül hatékonnyá teszi az összkerékhajtású kiskocsit, és hamarosan sorozatgyártásba is kerülhet.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár