Sportos kisautó lehet a Nissan Micra utódja
Hírek, 2015. március. 4.
AS

Sway néven tárta a közönség elé legújabb koncepcióját a Nissan, a modern formájú és rendkívül tágas kiskocsiból akár a Micra utódja is válhat.

 

 

Sportos kisautó tanulmányát mutatta be a genfi autószalonon a Nissan. A Sway Concept azt mutatja meg, milyen lenne a japán márka európai piacra szánt kiskocsija, ha azt a Juke és a Qashqai innovatív stílusában terveznék meg. A 4,01 méter hosszú, 1,78 méter széles és 1,39 méter magas, 2,57 méteres tengelytávú kisautó jóval nagyobb, és ezzel tágasabb is lenne, mint a jelenlegi Micra.

 

 

Jellegzetes hűtőmaszkja és teljesen LED-es fényszórói könnyen felismerhetővé teszik a Nissan kisautóját. A Sway Concept lendületes formát kapott: a szélvédő panorámatetőben folytatódik, a C-oszlop lebegni látszik, akárcsak az új Murano esetében, a hátsó lámpák pedig bumeráng alakúak. A tanulmányautókhoz illően a tükröket kamera helyettesíti, a kilincsek rejtettek, a hátsó ajtók pedig hátrafelé nyílnak.

 

 

A belső tér egyszerre modern és múltidéző. A lényegre törő és letisztult kialakítás inkább a régi autók jellemzője, de a színes képernyők és az alumínium elemek naprakésszé teszik az utasteret. Nem tudni, mikorra valósul meg a Nissan koncepciója, de a Sway Concept alapján készülő szériagyártású modell termelése már Franciaországban folyhat.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár