Sportkocsival erősítene a Bentley
Hírek, 2015. március. 4.
AS

Sportautó tanulmányával készült a genfi autókiállításra a Bentley, az EXP 10 Speed 6 szériaváltozata nem egy jelenlegi modell utódja, hanem egy teljesen új típus lenne a kínálatban.

 

 

Még csak nemrég jelentették be terepjárójukat, máris a kínálat további bővítésén gondolkodnak a Bentley szakemberei. A genfi autószalonon ugyanis egy sportkocsi tanulmányát leplezték le, amely egy sorozatgyártású típus előfutára lehet. Az EXP 10 Speed 6 stílusa ugyan ismerős, de a gyáriak kihangsúlyozták, hogy a szériaváltozat nem a Continental GT utódja, hanem egy teljesen új modell lehet a kínálatban.

 

 

Az EXP 10 Speed 6 formája a Bentley jelenlegi stílusirányzatának továbbfejlesztésével született: megtaláljuk a kettős körfényszórót, a rácsozott hűtőmaszkot és a hangsúlyos hátsó kerékjárati íveket, az arányok mégis egy kisebb, könnyebb, agilisabb sportkocsira utalnak. A kétszemélyes prototípus belső terében mindent bőrrel, fával és krómmal borítottak be. A műszeregység egy részét képernyő helyettesíti, a középkonzolra pedig 12 colos érintőkijelző került.

 

 

Műszaki részleteiről egyelőre csak annyit árultak el, hogy hibrid hajtáslánc kerül az EXP 10 Speed 6 motorházfedele alá. A Mulsanne limuzinban egy éve már megmutatta hibrid rendszerét a Bentley, akkor a 6,75 literes V8-as benzinmotort egészítették ki elektromotorral. Az eredmény a negyedével 640 lóerősre növelt teljesítmény és a harmadára csökkent fogyasztás, a konnektorról tölthető hibrid modell pedig akár 50 kilométert is képes megtenni tisztán elektromos üzemben.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár