Szuperautóhoz illően izmosodott a Lamborghini Aventador
Hírek, 2015. március. 4.
AS

Klasszikus szuperautóhoz méltó erősítést kapott a Lamborghini nagyobbik modellje: az Aventador SV nagyobb teljesítményűvé és könnyebbé is vált.

 

 

Még erősebb és még könnyebb kivitelt készített az Aventador alapjára a Lamborghini. A genfi autószalonon leleplezett modell az LP750-4 Super Veloce névre hallgat, ami egyben a teljesítményére is utal. A 6,5 literes V12-es szívómotor ugyanis 700 helyett immár 750 lóerős teljesítményre képes 8400-as fordulatszámon, a legnagyobb nyomaték 690 Nm, amely 5500-as fordulatnál áll rendelkezésre.

 

 

A Super Veloce kivitel még könnyebb is, mint a hagyományos Aventador. Még több szénszálas anyagot használtak fel hozzá: az ülések helyett könnyebbeket szereltek be, az utastérben több helyen kilátszik a karosszéria szénszálas szerkezete, a bőrkárpitozást pedig Alcantara helyettesíti. Az eredmény 50 kilogrammos tömegcsökkentés, az LP 750-4 SV ezzel már csak 1525 kilogrammot nyom.

 

 

A beavatkozás eredménye, hogy az LP750-4 egy tizeddel hamarabb, 2,8 másodperc alatt éri el álló helyzetből a százas tempót, a végsebessége pedig meghaladja a 350 km/órát. A Super Veloce vörösben mutatkozott be, de ötféle szín közül választhat a típus vevője. A leggyorsabb Aventador értékesítése tavasszal kezdődik, az alapára nettó 327 190 euró.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár