Magasabb szintre emeli négyajtós kupéját a Volkswagen
Hírek, 2015. március. 4.
AS

Hamarosan időszerűvé válik a Passat alapjaira épülő CC leváltása, genfi tanulmányautójával pedig a Volkswagen feljebb pozícionálja a négyajtós kupé utódját.

 

 

Sportos limuzin prototípusával készült az idei genfi autószalonra a Volkswagen. A Sport Coupé GTE Concept névre keresztelt tanulmányautó azt mutatja meg, milyen lehet a Passat alapjára épülő CC utódja, amelynek premierje nemsokára időszerűvé válik. A tervek szerint az újdonság nem csak egy sportosabb Passat lesz, hanem egyenlően tölti ki a kínálatban a Passat és a Phaeton között lévő helyet.

 

 

A moduláris padlólemezre épülő, elegáns vonalvezetésű, prémiumautós stílusú újdonság karosszériája 4,87 méter hosszú, 1,87 méter széles és 1,41 méter magas, ami azt jelenti, hogy tíz centiméterrel hosszabb, hárommal szélesebb és öttel alacsonyabb, mint az új Passat. A 21 colos kerekeken gördülő Sport Coupé csomagtartója 480 literes, a fényszórók természetesen teljesen LED-esek.

 

 

A négyszemélyes utastér a Passat berendezésének továbbgondolásával született. A középkonzolra 10,1 colos érintőképernyő került, ennek két oldalán szintén érintéses vezérléssel lehet állítani a klímaberendezést. A hátsó ülések között egy 12,3 colos képernyőn lehet válogatni a zeneszámok közül, és itt is külön légkondicionálót kapnak az utasok, akiknek a szórakoztatásáról az első ülések hátoldalára szerelt 10,1 colos képernyők gondoskodnak.

 

 

A hajtása is feljebb pozícionálja a Sport Coupé GTE koncepciót, hiszen míg a Passat kizárólag négyhengeres motorokkal készül, addig ebben olyan hibridhajtás dolgozik, amelyet háromezres, hathengeres turbós benzinmotorral szereltek. A TSI motor 299 lóerős és 500 Nm a nyomatéka, a hatfokozatú DSG váltóba 40 kW-os, a hátsó kerekekhez pedig 85 kW-os elektromotort építettek be.

 

 

A tanulmányautó kombinált teljesítménye 380 lóerő, amellyel 5 másodperc alatt képes felgyorsulni nulláról százra, a végsebessége pedig 250 km/óra. A konnektorról tölthető hibrid autó a 10,7 kilowattórás akku feltöltésével 50 kilométert tehet meg tisztán elektromos módban, a kombinált fogyasztás két liter száz kilométeren, a hatótávolság pedig 1200 kilométer.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár