Városi minit álmodott a Lexus
Hírek, 2015. március. 6.
AS

Minden eddiginél kisebb modellt mutatott be a Lexus a genfi autószalonon. A három és fél méternél is rövidebb LF-SA egyelőre csak tanulmányautó.

 

 

Soha nem volt ilyen apró autója a Lexusnak, amióta negyedszázada megalapította luxusmárkáját a Toyota. Az idei genfi autószalonon leleplezett LF-SA tanulmányautó ugyanis 3,45 méter hosszú, 1,7 méter széles és 1,43 méter magas. A márka legújabb stílusirányzatának megfelelő formaterv és a nagy kerekek mini szabadidő-terepjárónak láttatják a minden ízében városi minit.

 

 

Külső méretei ellenére az LF-SA utasterét meglepően tágasnak ígéri a Lexus. A helykihasználást úgy oldották meg, hogy a 2+2 személyes kiskocsi vezetőülését fixen építették be, de a kormánykerekek és a pedálok mozgathatók. A jobb első ülést hagyományosan lehet állítani, így hagyva teret a hátul ülőknek. A műszeregységet hologramszerű kijelző helyettesíti, a középkonzolt pedig szélesvásznú head-up display váltotta fel.

 

 

Nem tudni, mit tervez a Lexus a tanulmányautóval, az egyik elképzelés szerint a jelenlegi legkisebb típusának számító CT-nél is kisebb modellt mutatnának be. Nem elképzelhetetlen az sem, hogy a Toyota iQ koncepciójához hasonló városi luxuscirkálót készítenének, miután az ilyen elvek mentén épült Aston Martin Cygnet értékesítése már befejeződött.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár