Kitört kereke ellenére is pontot szerzett Michelisz
Hírek, 2015. március. 10.
AS

Balszerencsésen, kitört kerékkel indult a túrakocsi-világbajnokság első fordulója Michelisz Norbi számára, aki azonban az utolsó helyről rajtolva kétszer is pontot szerzett Argentínában.

 

 

Argentínában kezdődött az idei túrakocsi-világbajnokság, ahol Michelisz Norbert továbbra is a Zengő Motorsport színeiben, de a legújabb fejlesztésű Honda Civic versenyautóval állt rajthoz. Az időmérő balszerencsésen indult a magyar pilóta számára, hiszen kitört a kereke, ezért nem tudott értékelhető köridőt futni, így mind a két futamon az utolsó helyről rajtolt.

 

 

Ennek ellenére Michelisz csodát tett, hiszen mind a két versenyen már az elindulást követően több pozíciót javított. Sok előzéssel és bravúros helytállással végül mind a két futamot a hatodik helyen fejezte be, igaz, az egyik eredménylistán végül büntetésként egy hellyel hátrébb sorolták, mert ütközött Ma Csing Huával, a Citroën kínai versenyzőjével.

 

 

Az első futamot a címvédő világbajnok José María López nyerte hazai közönsége előtt, míg a második versenyen Sebastien Loeb győzedelmeskedett, megszerezve ezzel harmadik elsőségét a szériában. Michelisz a két futamon összesen 14 pontot szerzett, ezzel a hetedik helyen áll, míg a privát versenyzők számára kiírt Yokohama kupát 18 pontjával vezeti.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár