Kis turbómotorral frissül a Toyota Auris
Hírek, 2015. március. 10.
AS

A formáját már megmutatta, most pedig a modellfrissítésen átesett Auris technikáját is részletezte a Toyota: a kompakt modell kínálata kis turbómotorral bővül.

 

 

A genfi autószalonon mutatkozott be a Toyota Auris modellfrissített kiadása, amely a szintén megújult Avensis stílusában készült fényszórókat és hűtőmaszkot, valamint új lökhárítót is kap. A belső térben a műszerfal jobb minőségű anyagokból készül, a számlapokat süllyesztettre cserélik, az infotainment rendszer nagyobb érintőképernyőt kap, és a klímaberendezés kezelőfelülete is új. A biztonsági extrák között ráfutásgátlót, sávelhagyásra figyelmeztetőt, távfényszóró-asszisztenst és táblafelismerőt találunk.

 

 

Most először az új Auris technikáját is leleplezte a Toyota. A kínálat igazi újdonsága az 1,2 literes turbómotor, amely 115 lóerős teljesítményre és 185 Nm nyomatékra képes. Az új motorral az Auris 10,1 másodperc alatt gyorsul fel nulláról százra és 200 km/óra a végsebessége, miközben a szabvány szerinti átlagfogyasztása 4,7 l/100 km.

 

 

A dízelek között is kapunk újdonságot: a Verso orrában bemutatott, BMW-től származó 1,6 literes turbódízel 112 lóerővel, 270 Nm nyomatékkal és 4,1 l/100 km-es fogyasztással már az Auris esetében is rendelhető. A kínálat többi tagja megmarad, de még takarékosabbá válik: ilyen az 1,33 literes, 100 lóerős és 1,6 literes, 132 lóerős benzines, az 1,4 literes, 90 lóerős dízel, valamint a hibrid, amelynek fogyasztása 3,5 l/100 km-re mérséklődött.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár