Plusz lóerők a Renault Clio RS-ben
Hírek, 2015. március. 10.
AS

A kétszáz lóerős Clio RS még nagyobb teljesítményűvé vált, a limitált Trophy kivitelen pedig számos további módosítást is végzett a Renault.

 

 

Még erősebb kivitelben is bemutatkozott a Renault sportos kisautója: a genfi autószalonon leleplezett Clio RS Trophy az eddigiekhez képest hússzal több lóerőt és newtonmétert képes felmutatni. Az 1,6 literes turbómotor teljesítménye ugyanis 220 lóerőre növekedett, a maximum nyomaték immár 260 Nm, amely túltöltéssel rövid időre 280 Nm-re is fokozódhat. A maximális fordulatszám 6500 helyett 6800-ra tolódott ki.

 

 

A rajongók talán arra számítottak, hogy a kizárólag duplakuplungos automatizált sebességváltóval elérhető Clio RS a kihegyezett Trophy kivitelben majd kézi váltós lesz, de csalódniuk kellett: ez a modell is az EDC nevű váltóművet kapta, amely a kormánykerék mögötti fülekkel rövidebb úton kapcsolható. A Trophy kivitelen továbbá elöl 20, hátul 10 mm-rel leültették a felfüggesztést, a rugókat és lengéscsillapítókat feszesebbre, a kormányművet közvetlenebbre cserélték, a 18 colos kerekekre pedig 205/40 méretű Michelin Pilot Super Sport abroncsokat szereltek.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár