Plusz lóerők a Renault Clio RS-ben
Hírek, 2015. március. 10.
AS

A kétszáz lóerős Clio RS még nagyobb teljesítményűvé vált, a limitált Trophy kivitelen pedig számos további módosítást is végzett a Renault.

 

 

Még erősebb kivitelben is bemutatkozott a Renault sportos kisautója: a genfi autószalonon leleplezett Clio RS Trophy az eddigiekhez képest hússzal több lóerőt és newtonmétert képes felmutatni. Az 1,6 literes turbómotor teljesítménye ugyanis 220 lóerőre növekedett, a maximum nyomaték immár 260 Nm, amely túltöltéssel rövid időre 280 Nm-re is fokozódhat. A maximális fordulatszám 6500 helyett 6800-ra tolódott ki.

 

 

A rajongók talán arra számítottak, hogy a kizárólag duplakuplungos automatizált sebességváltóval elérhető Clio RS a kihegyezett Trophy kivitelben majd kézi váltós lesz, de csalódniuk kellett: ez a modell is az EDC nevű váltóművet kapta, amely a kormánykerék mögötti fülekkel rövidebb úton kapcsolható. A Trophy kivitelen továbbá elöl 20, hátul 10 mm-rel leültették a felfüggesztést, a rugókat és lengéscsillapítókat feszesebbre, a kormányművet közvetlenebbre cserélték, a 18 colos kerekekre pedig 205/40 méretű Michelin Pilot Super Sport abroncsokat szereltek.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár