Elektromos terepjáró az Aston Martintól
Hírek, 2015. március. 11.
AS

Elektromos hajtású szabadidő-terepjáró tanulmányát mutatta be az Aston Martin, ami azt jelenti, hogy a sportkocsi-márka is beszállhat az egyre bővülő kategóriába.

 

 

Sportautós formája ellenére valójában egy szabadidő-terepjáró az Aston Martin legújabb prototípusa. A genfi autószalonon leleplezett DBX Concept a márka sportautóinak jellegzetességeit hordozza magán, ezzel pedig egyedi színfoltja lehet a crossoverek kategóriájának.

 

 

Bőrkárpittal bevont utasterében négy ülést találunk, a legfontosabb információkat pedig head-up display közvetíti. A kormánymű drive-by-wire rendszerű, és a négy kerékhez szerelt elektromotoroknak köszönhetően négykerék-meghajtású a DBX Concept. A teljesítményadatokat azonban nem árulta el a gyártó.

 

 

Az újdonság ugyanis egyelőre prototípus, és nem áll közel a sorozatgyártáshoz, de az Aston Martin kínálatában lehet még hely egy ilyen modellnek. A közeljövőben ugyanis a legtöbb luxusmárka, így a Bentley, a Maserati, a Lamborghini és a Rolls-Royce is hasonló típussal bővíti választékát.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár