Konnektorról tölthető hibrid készült a BMW X5-ből
Hírek, 2015. március. 16.
AS

Tölthető hibrid változatban is bemutatta nagyméretű szabadidő-terepjáróját a BMW, az X5 xDrive40e harminc kilométert képes megtenni tisztán elektromos hajtással.

 

 

Újabb konnektorról is tölthető hibridhajtású szabadidő-terepjáró mutatkozott be a piacon: a 416 lóerős Porsche Cayenne S Hybrid és a 400 lóerős Volvo XC90 T8 után megérkezett a BMW X5 xDrive40e. Az újdonságot hosszában beépített, kétliteres, négyhengeres, turbós benzinmotorral szerelték, amelynek teljesítménye 245 lóerő, nyomatéka 350 Nm, a 113 lóerős, 250 Nm nyomatékú elektromotort pedig a nyolcfokozatú Steptronic automata sebességváltóval építették egybe. A hajtáslánc kombinált teljesítménye 313 lóerő, az összesített nyomaték 450 Nm.

 

 

A 9 kilowattórás lítiumion akkumulátort a padló alá építették be, így a csomagtartó mérete alaphelyzetben 500 literesre csökkent, a hátsó ülések ledöntésével egyébként 1720 literesre bővíthető. Az akkumulátort konnektorról is lehet tölteni, akár otthoni, akár utcai töltőről, így tisztán elektromos üzemben 31 kilométert képes megtenni az X5, legfeljebb 120 km/órás sebességgel. Kombinált üzemben az autó 6,8 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, a végsebessége pedig 210 km/óránál korlátozott, az átlagfogyasztás 3,3-3,4 l/100 km.

 

 

A töltő csatlakozóját a bal első sárvédőben helyezték el. Az X5 xDrive40e állandó összkerékhajtású, a megnövekedett tömeghez illeszkedve pedig áttervezték a futóművét, valamint szériafelszereltség az adaptív lengéscsillapítás-szabályzás és a hátsó légrugózás. A hibrid és elektromos autókhoz hasonlóan a töltöttség állapota okostelefon-alkalmazással is ellenőrizhető, de a fűtés vagy szellőzés is vezérelhető a távolból. A plug-in modellhez az X5 kínálatában elérhető összes extrafelszerelés rendelhető.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár