Henrik Fisker álmodta újra az Aston Martint
Hírek, 2015. március. 17.
AS

Az elektromos hajtású Karmáról ismert Henrik Fisker dolgozta át az Aston Martin sportkocsiját, a Vanquish alapjára épített Thunderbolt kis szériában készülhet.

 

 

Henrik Fisker formatervező olyan munkáiról ismert, mint a BMW Z8 és az Aston Martin Vanquish, az utóbbi időben pedig a Tesla sikerét megelőlegező elektromos limuzinja, a Karma kapcsán hallottunk róla. Az elmúlt évben már tervezett egy átdolgozást a Ford Mustang alapjain a Galpin számára, ezúttal pedig a Vanquish esett áldozatául az átalakításnak.

 

 

A Galpin Thunderbolt megtartotta az Aston Martin sportkocsijának eredeti szerkezetét, de a karosszériaelemeket szénszálas anyagból készült új darabokra cserélték. A sportkocsi jóval különlegesebb formát kapott, hangsúlyosabb hűtőmaszkkal, eltérő tetővonallal és új hátsó lámpákkal. Az utasterében még gazdagabb bőrkárpitozást és karbon betéteket találunk.

 

 

Luxusautókat idéz a beépített pezsgőspalack-tartó, illetve a középkonzolra került óra, amelynek átlátszó számlapja alatt látható a mechanikája is, míg a középkonzolra 11,6 colos Panasonic táblagép került. A Vanquish műszaki jellemzői nem változtak, továbbra is a 6 literes, 573 lóerős V12-es benzinmotor hajtja a sportkocsit. A Thunderbolt egyelőre prototípusként mutatták be, de igény esetén kis szériában gyártanák is.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár