2015-ben is Oldtimerek Hétvégéje
Hírek, 2015. március. 17.
AS

Ismét a közkedvelt retró helyszínen, a budapesti Vasúttörténeti Parkban rendezik meg április 10-12. között az Oldtimerek Hétvégéjét.

 

 

Százezer négyzetméteren több mint ötszáz darab veterán jármű várja az oldtimer autók és motorok szerelmeseit 2015. április 10-12. között az Oldtimerek Hétvégéjén a budapesti Vasúttörténeti Parkban. A kiállításon százévesnél is idősebb veterán motorok és fakerekű autók is megtekinthetők lesznek.

 

 

Több mint ötszáz veterán jármű

A rendezvény fő látványossága a válogatott oldtimer autók és motorok kiállítása lesz a 3000 négyzetméteres Orient és az 1700 négyzetméteres West csarnokokban. Idén is lesz katonai szekció, ahol USA-beli és német katonai járművek, harci felszerelések és katonai ruházatok jelennek meg, a Víztorony Parkban pedig a Magyar Honvédség hadtörténeti kiállítása és élő történelemórák kapnak helyet.

 

 

Az Orient csarnok előtti aszfaltos részen Youngtimer kiállítást rendeznek, ahol legendás klasszikusokat és sportautókat állítanak ki. Oldtimer buszokkal és teherautókkal is találkozhatnak a látogatók, a hatvanéves buszok akár belülről is megcsodálhatók. Az Orient csarnok előtti murvás parkolóban Kalandjárók Kiállítás néven hajók és lakókocsik vonulnak fel, a rendezvény stílusához igazodva veterán lakókocsikat is bemutatnak majd.

Újdonság lesz a Víztorony Park területén az Oldtimer Találkozó a rendezvény mindhárom napján. A találkozóra OT rendszámmal, vagyis muzeális minősítéssel rendelkező oldtimer autóval vagy 1950. előtti motorral érkező látogatók vehetnek részt. Ugyanitt szombaton KGST találkozó, vasárnap tuningautó-találkozó és kiállítás is lesz. Bár ez utóbbi stílusidegen a nosztalgia világától, egy elkülönített részen ezzel a programmal is szélesítik a hétvége választékát.

 

 

Családi programok

Az Oldtimerek Hétvégéjén a Vasúttörténeti Park minden interaktív programja is üzemelni fog: kerti vasút, sínautó, lóvasút, hajtányok és egy igazi gőzmozdony, amin próbautat is lehet tenni a masiniszta mellett. Ezen kívül lesz gőzmozdony kiállítás, vasútikocsi-kiállítás, vasútmodell-kiállítás és vasúti terepasztal kiállítás.

Sok újdonságot vezet be az idei évben a szervező: a 2-es és a 3-as bejáratok egyenesen a felújított Víztorony Parkba nyílnak, ahol a tavalyi év végén épült Csabai Tájházat lehet megtekinteni. Az októberi kolbászfesztivál ízelítőjeként kolbászok, sajtok, lekvárok és egyéb kézműves termékek várják az érdeklődőket. Ezen a területen kaptak helyet az állatkarámok, ahol háziállatot simogatni és lovagolni egyaránt lehet. A mezőgazdasági gépek sem hiányoznak: veterán traktorokat és stabilgépeket állítanak ki. A park területén több ingyenesen használható gyerekprogram lesz: légvár, népi játszótér, állatsimogató, arcfestés, gyerekfoglalkoztató, kézműves foglalkozás és autós szimulátor.

 

Kattintson a térképre a nagyításhoz!

 

Jegyárak és információ

A jegyárak nem emelkedtek, maradnak a 2013-as árak: felnőtteknek 2999 forintba, gyerekeknek (és immár nyugdíjasoknak is) 1999 forintba kerül a kiállítás, a családi jegy 8999 forint. A rendezvény helyszíne mellett öt ingyenes parkoló áll rendelkezésre, a belépőjegy pedig egyben nyereményszelvény is, amellyel wellness-hétvégét lehet nyerni. A City Tour budapesti városnéző buszaira pedig az év végéig érvényes, húsz euró értékű jegyet az Oldtimerek Hétvégéje látogatói ezer forintért vásárolhatják meg.

 

 

További információ a www.oldtimershow.hu címen, vagy a Facebook.com/OldtimerShow oldalon.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár