Hamarosan jön az új Kia Optima
Hír, 2015. március. 19.
Auto2

Már nem kell sokat várni a Kia Optima új generációjára, a modell premierjét ugyanis az áprilisi New York-i autószalonon tartja a koreai gyártó.

 

 

2010-ben a New York-i autószalonon mutatta be a Kia az Optima jelenlegi generációját, és a típus a márka legkeresettebb modelljévé vált az Egyesült Államokban az utóbbi három évben. Éppen ezért ismét New Yorkot választotta a koreai gyártó ahhoz, hogy leleplezze az Optima új kiadását.

 

 

A típusról a tervrajzokat is közzétették, és ezek alapján elmondható, hogy a jelenlegi modell stílusát a Kia új formanyelvével fejlesztették tovább, így még sportosabb autó lett az eredmény. A külső nem véletlenül hasonlít a Sportspace Concept néven bemutatott tanulmányautóhoz, amelyet a genfi autószalonon állítottak ki, ám attól eltérően egyelőre megmaradtak a lépcsőshátú karosszériánál.

 

 

Úgy tudni, hogy új motort is bemutatnak az Optima számára, és bár erről nem árult el részleteket a Kia, de sejteni lehet, hogy négyhengeres, turbófeltöltéses, benzines erőforrásról van szó. Az előző generációhoz hasonlóan pedig ezúttal is számítani lehet arra, hogy hibridhajtású kivitel is készül a Kia új középkategóriásából.

Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár