Hamarosan jön az új Kia Optima
Hírek, 2015. március. 19.
AS

Már nem kell sokat várni a Kia Optima új generációjára, a modell premierjét ugyanis az áprilisi New York-i autószalonon tartja a koreai gyártó.

 

 

2010-ben a New York-i autószalonon mutatta be a Kia az Optima jelenlegi generációját, és a típus a márka legkeresettebb modelljévé vált az Egyesült Államokban az utóbbi három évben. Éppen ezért ismét New Yorkot választotta a koreai gyártó ahhoz, hogy leleplezze az Optima új kiadását.

 

 

A típusról a tervrajzokat is közzétették, és ezek alapján elmondható, hogy a jelenlegi modell stílusát a Kia új formanyelvével fejlesztették tovább, így még sportosabb autó lett az eredmény. A külső nem véletlenül hasonlít a Sportspace Concept néven bemutatott tanulmányautóhoz, amelyet a genfi autószalonon állítottak ki, ám attól eltérően egyelőre megmaradtak a lépcsőshátú karosszériánál.

 

 

Úgy tudni, hogy új motort is bemutatnak az Optima számára, és bár erről nem árult el részleteket a Kia, de sejteni lehet, hogy négyhengeres, turbófeltöltéses, benzines erőforrásról van szó. Az előző generációhoz hasonlóan pedig ezúttal is számítani lehet arra, hogy hibridhajtású kivitel is készül a Kia új középkategóriásából.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár