20 éves születésnapját különkiadással ünnepli a Lotus Elise
Hírek, 2015. március. 20.
AS

Húsz évvel ezelőtt mutatkozott be a Lotus eddigi legnépszerűbb sportkocsija, az Elise pedig egy könnyített limitált szériával ünnepli az évfordulót.

 

 

1995-ben a frankfurti autószalonon mutatkozott be a Lotus Elise, amely a sportkocsigyártó új korszakának kezdetét is jelentette egyben. A könnyű építésű sportautó a márka legnépszerűbb típusává vált, hiszen húsz év alatt közel 32 ezer példány készült és kelt el belőle. Nem beszélve az olyan modellekről, mint az Exige, Europa és 2-Eleven, amelyek az alapjára épültek.

 

A huszadik születésnapját limitált szériával ünnepli az Elise. A 20th Anniversary kivitel tíz kilóval még könnyebb, mint az egyébként sem túl nehéz szériamodell, így mindössze 914 kilogrammot nyom. A karosszéria kék, zöld, sárga és ezüst színben rendelhető, az utastérben bőr vagy Alcantara borítású, könnyített sportülést találunk, amelyet a fényezéshez illő színű cérnával szegélyeztek. A kovácsolt könnyűfém kerekek matt fekete színűek.

 

Az 1,8 literes, négyhengeres, kompresszoros benzinmotor 4,6 másodperc alatt gyorsítja fel a Lotus sportkocsiját nulláról százra, a végsebesség 237 km/óra. A könnyű építésmód előnye a csekély fogyasztás, az átlagos érték 7,5 liter száz kilométeren, de országúton mindössze 5,9 litert fogyaszt az évfordulós Elise.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár