Modern és könnyű az új Jaguar XF
Bemutató, 2015. március. 26.
AS

Alumínium karosszériával, nagyobb helykínálattal és saját fejlesztésű, erős és takarékos motorokkal érkezik a Jaguar XF második generációja.

 

 

Bemutatkozott a Jaguar XF második generációja, amelynek formája a hét éve bemutatott előző széria továbbgondolásával született, de a középkategóriás XE vonásai is felfedezhetők rajta. Az újdonság 4,95 méter hosszú, ami azt jelenti, hogy egy kicsivel rövidebb az elődjénél, de a tengelytávja öt centiméterrel 2,96 méteresre növekedett. A gyáriak szerint a hátsó üléseken a lábaknak és a fejeknek is nagyobb hely marad. Az új XF karosszériájának 75 százaléka alumíniumból készült, így az autó 190 kilogrammal kevesebbet nyom az elődjénél, és 90-nel a konkurenciánál is.

 

 

A motorházfedél alatt a Jaguar saját fejlesztésű Ingenium motorcsaládjának tagjait találjuk meg. A kínálat a 2 literes, négyhengeres turbódízellel indul, amely 163 lóerőre és 380 Nm nyomatékra képes, 104 g/km-es szén-dioxid-kibocsátásával pedig ez a legtakarékosabb autó a kategóriában a nem-hibridek között. A kétliteres dízelnek 180 lóerős és 430 Nm nyomatékú változata is elérhető, a 3 literes, V6-os turbódízel pedig kereken 300 lóerős és elképesztő 700 Nm nyomatékú. Az alapmodellt hatfokozatú kézi sebességváltóval szerelik, de mindegyik elérhető a ZF nyolcfokozatú automatájával is.

 

 

A benzines kínálat a 2 literes, 240 lóerős és 340 Nm nyomatékú turbómotorral indul, a 3 literes, kompresszoros V6-os pedig 340 és 380 lóerővel is kapható. A későbbiekben minden bizonnyal az 5 literes, feltöltött V8-assal szerelt XFR is megjelenik a kínálatban. A felszereltség még gazdagabb, mint ezelőtt. A letisztult vonalú utastérben az InControl Touch érintőképernyős infotainment rendszer legújabb generációját találjuk, a 10,2 colos kijelző DualView technológiájával az elöl ülők oldalanként más képet látnak. Az opciók között a tizenhét hangszórós, 825 wattos Meridian hifi is rendelhető.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár