Visszatér a Lincoln Continental
Hírek, 2015. március. 30.
AS

Legendás típus tér vissza a Lincoln kínálatába, a New York-i autószalonon tanulmányautóként mutatkozik be a vadonatúj Continental.

 

 

New York-ban az autószalonon állítja ki legújabb tanulmányautóját a Lincoln, a koncepcióból a Continental széria folytatása válhat. A prototípus egyben a márka új stílusirányzatát is előrevetíti, az eddigi osztott hűtőmaszk például egy darabból álló, rácsos példánynak adta át a helyét. A teljesen LED-es fényszórók lézeresek, a kilincseket az ablakvonalba rejtették, a hátsó lámpák pedig krómcsíknak tűnnek, ha nem világítanak.

 

 

Ha megvalósul, a Lincoln kínálatának csúcsmodellje lesz a Continental, ennek megfelelően hátul hét különálló férőhelyet találunk. Az ülések egyébként nem kevesebb, mint harmincféleképpen állíthatók, a napfénytető pedig automatikus elsötétítéssel szabályozza az utastér hőmérsékletét. A műszaki részletekről egyelőre csak annyit árult el a Lincoln, hogy egy 3 literes V6-os turbómotor hajtja a prototípust, ezt az erőforrást pedig csak ennél a márkánál alkalmazza majd a Ford.

 

 

1940-ben mutatkozott be az első Continental, az évek során nyolc generációját gyártották, 1963-ban ilyen típusban ölték meg Kennedy amerikai elnököt. A gyártása 2002-ben szűnt meg, és még ebben az évben bemutattak egy V12-es motorral szerelt prototípust, de az már nem valósult meg. Az önálló szériává vált Town Car kivitele egészen 2011-ig készült, a hírek szerint pedig a most bemutatott koncepció már 2016-ban valósággá válhat.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár