570S Coupé lett a McLaren belépőmodellje
Bemutató, 2015. március. 31.
AS

Belépőmodellel bővíti közúti sportautóinak kínálatát a McLaren, az 570S Coupé valamivel kisebb teljesítményű, de még így is felveszi a versenyt a szuper-sportautókkal.

 

 

Bővíti közúti sportautóinak kínálatát a McLaren, az eddigi 625C, 650S és 675LT modellek ugyanis a Super Series részét képezték, a P1 és annak versenyváltozata, a P1 GTR az Ultimate Series tagjai, az újonnan bemutatott 570S Coupé pedig a most bevezetendő Sports Series első képviselőjeként érkezik. A formája csak első ránézésre hasonlít a 650S-ére, hiszen a karosszéria és az utastér is teljesen új.

 

 

A 3,8 literes, biturbó V6-os motor a 650S-ből került át, de előtte alaposan átdolgozták. A teljesítménye valamivel szerényebb, hiszen 570 lóerőre és 600 Nm nyomatékra képes, de a hétfokozatú, szekvenciális sebességváltóval még így is rendkívül gyors a kocsi: 3,2 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, a kétszázat 9,5 másodperc alatt éri el, a végsebessége pedig 328 km/óra.

 

 

A menetteljesítményeit a könnyűsúlyú felépítésnek is köszönheti, hiszen mindössze 1313 kilogrammot nyom. A 4,53 méter hosszú, 2,1 méter széles és 1,2 méter magas sportkocsi szénszálas anyagból készült utascellája ebből alig 80 kilogrammot tesz ki, a karosszéria többi része alumíniumból készült, a fékek pedig szériában karbon-kerámia darabok.

 

 

A McLaren szerint az 570S Coupé tömeg-lóerő aránya a legjobb a méretosztályában, hiszen csak 2,3 kilogrammra jut egy lóerő, míg az 560 lóerős és 1580 kg-os Porsche 911 Turbo S esetében 2,8 LE/kg ugyanez az érték. Az 570S Coupé a New York-i autószalonon mutatkozik be, és még az idén megvásárolható lesz, a későbbiekben pedig Spider kivitelben is megjelenik.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár