Elkészült a Honda mini roadstere
Hírek, 2015. március. 31.
AS

Mini nyitott sportkocsival jelentkezett a Honda, a tanulmányautóból valósággá vált S660 egyelőre csak Japánban kerül piacra.

 

 

Sorozatgyártásra kész változatban is bemutatkozott a Honda mini nyitott sportkocsija, amelynek prototípusát másfél évvel ezelőtt ismerhettük meg. A koncepció alapformája megmaradt, de a fényszórók és a kilincsek helyét hagyományosabb darabok vették át, ahogyan az utastér berendezését is kevésbé futurisztikusra cserélték.

 

 

A japán adózási szabályoknak megfelelően apró méretű karosszériát mindössze 660 köbcentis, turbós, háromhengeres középmotor hajtja. Az építésmódnak köszönhetően a súlyelosztás 45/55 százalék az első és a hátsó kerekeken. A 64 lóerős motorhoz hatfokozatú kézi, vagy hét virtuális fokozattal ellátott CVT erőátvitel rendelhető.

 

 

Egyelőre csak Japánban vezeti be az S660-at a Honda, de a hírek szerint a későbbiekben egy kicsivel nagyobb karosszériával és motorral is bemutatkozhat. Az egyliteres, háromhengeres turbómotor 100 és 130 lóerős kivitelben készülne, ezzel pedig akár az európai piacon is megjelenhetne a parányi roadster.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár