Elkészült a Honda mini roadstere
Hír, 2015. március. 31.
Auto2

Mini nyitott sportkocsival jelentkezett a Honda, a tanulmányautóból valósággá vált S660 egyelőre csak Japánban kerül piacra.

 

 

Sorozatgyártásra kész változatban is bemutatkozott a Honda mini nyitott sportkocsija, amelynek prototípusát másfél évvel ezelőtt ismerhettük meg. A koncepció alapformája megmaradt, de a fényszórók és a kilincsek helyét hagyományosabb darabok vették át, ahogyan az utastér berendezését is kevésbé futurisztikusra cserélték.

 

 

A japán adózási szabályoknak megfelelően apró méretű karosszériát mindössze 660 köbcentis, turbós, háromhengeres középmotor hajtja. Az építésmódnak köszönhetően a súlyelosztás 45/55 százalék az első és a hátsó kerekeken. A 64 lóerős motorhoz hatfokozatú kézi, vagy hét virtuális fokozattal ellátott CVT erőátvitel rendelhető.

 

 

Egyelőre csak Japánban vezeti be az S660-at a Honda, de a hírek szerint a későbbiekben egy kicsivel nagyobb karosszériával és motorral is bemutatkozhat. Az egyliteres, háromhengeres turbómotor 100 és 130 lóerős kivitelben készülne, ezzel pedig akár az európai piacon is megjelenhetne a parányi roadster.

 

Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár