CT6 néven jön a Cadillac új limuzinja
Hírek, 2015. április. 1.
AS

Új néven vezeti be legnagyobb limuzinját a Cadillac, az öt méternél is hosszabb CT6-ban négy- és hathengeres motorokat találunk.

 

 

CT6 néven mutatkozott be a Cadillac legnagyobb modellje. Az amerikai luxusmárka ezzel a típussal vezeti be új névadási struktúráját. A jövőben a személyautók a CT, a szabadidő-terepjárók pedig az XT nevet viselik, amely mögött a szám a modell méretét jelzi.

 

 

Az 5,18 méter hosszú, 1,88 méter széles és 1,47 méter magas, 3,11 méteres tengelytávú CT6 formavilága a Cadillac választékában legutóbb bemutatott CTS stílusát követi, a függőleges elrendezésű nappali menetfények jellegzetessé teszik a külsőt. Az alumínium szélesebb körű használatának köszönhetően mintegy 100 kilogrammal könnyebb is az újdonság, mint egy hasonló méretű autó, így 1680 kilogrammot nyom.

 

 

Ahogyan a külső méreteiből sejteni lehet, a CT6 utasterében bőséges a hely, a hátsó ülések ráadásul külön állíthatók, és 83 milliméteres sínen előre-hátra is tologathatók. Az üléseket szellőztetéssel és masszázsfunkcióval is ellátták, a hátul ülők szórakoztatásáról az első ülések hátoldalán található, 10 colos táblagépek gondoskodnak, illetve 34 hangszórós Bose hifit is hallgathatunk a fedélzeten. Újdonság, hogy az autót olyan előre és hátrafelé látó kamerával szerelték fel, amely rögzíti is az eseményeket.

 

 

A hátsókerék-hajtású alapmodellt kétliteres, négyhengeres, 270 lóerős turbómotor mozgatja, a kínálatban ezt követi a 3,6 literes, 340 lóerős V6-os szívómotor és a 3 literes, dupla turbós, 406 lóerős V6-os turbómotor, amelyekhez az összkerékhajtás szériafelszerelés. Minden motorhoz nyolcfokozatú automata sebességváltó kapcsolódik, a menettulajdonságokat adaptív lengéscsillapítás-szabályzás és hátsókerék-kormányzás tökéletesíti.

 

 

A New York-i autószalonon bemutatott CT6 a General Motors detroiti gyárában készül többek között az amerikai, japán és közel-keleti piacokra (a kínai piacra helyi üzemben gyártják majd), és 2016-ra várhatóan az európai kereskedésekbe is eljut az autó.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár