Retró stílusú tetőt kap a Porsche Boxster Spyder
Hírek, 2015. április. 1.
AS

A régi idők sportautóit idézi a Porsche Boxster legújabb változata, a jellegzetes áramvonalidomokkal és klasszikus vászontetővel szerelt Spyder.

 

 

Az előző generációhoz hasonlóan ismét készített Spyder kivitelt a Boxster alapjaira a Porsche. A roadster két ülése mögött jellegzetes áramvonalidomokat találunk, hasonlót ahhoz, mint a hatvanas évekbeli 718 Spyder esetében, bár azon csak egy volt belőle. A vászontető is eltér attól, ami a Boxster többi változatán van, a mozgatása ugyan elektromos, de kioldani és becsatolni kézzel kell.

 

 

A Boxster Spyder ugyanazt a frontrészt és hátsó kialakítást kapja, mint a nemrég bemutatott Cayman GT4. A motorja is ahhoz hasonlóan a 3,8 literes, hathengeres boxer, de 385 helyett 375 lóerős teljesítménnyel, és kizárólag kézi sebességváltóval. A Spyder ezzel 4,5 másodperc alatt gyorsul nulláról százra és 290 km/óra a végsebessége, a szabvány szerinti átlagfogyasztása 9,9 l/100 km.

 

 

A retró stílusú Boxster futóművét 20 milliméterrel ültették le a normál változatéhoz képest, a fékek a 911-ről származnak, és a kormányzást is áthangolták. Az utastérben új, kisebb kormánykereket találunk, a súlycsökkentés jegyében pedig a szériafelszereltségből hiányzik a hifi és a klímaberendezés. Igaz, kérésre felár nélkül beszerelik. A Boxster Spyder a New York-i autószalonon mutatkozik be, és júliusban kerül a kereskedésekbe.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár