Szigorúbb külsőt kapott a negyedik Lexus RX
Hírek, 2015. április. 2.
AS

Bemutatkozott a Lexus középső szabadidő-terepjárójának negyedik generációja, az új RX pedig a kisebb testvéréhez hasonló éles vonalvezetést kapott.

 

 

Már a negyedik generációjánál jár a Lexus sikeres szabadidő-terepjárója. Az RX előző szériája még 2009-ben mutatkozott be, és három évvel később kapott egy frissítést, amelynek során a japán luxusmárka új arculatához igazították a külsőt. A New York-i autószalonon kiállított vadonatúj modellt már teljes egészében ennek megfelelően tervezték meg.

 

 

Az RX a kisebb NX mintájára készült L-alakú fényszórókat, hatalmas hűtőmaszkot és éles vonalakból álló formát kapott. A tetővonal szinte már kupésan ívelt, amit tovább fokoztak azzal, hogy a hátsó szélvédőoszlopot részben feketére fényezték, ezért úgy látszik, mintha lebegne a tető. A későbbiekben ezt a formai megoldást a Lexus más típusain is felfedezhetjük majd.

 

 

Az újdonság tengelytávja öt centiméterrel 2,79 méteresre bővült, ami azt jelenti, hogy még több hely áll a hátsó utasok rendelkezésére, akiknek az ülése kívánságra akár fűthető is. Az infotainment rendszer 12,3 colos képernyőt kapott, ami érintőpaddal kezelhető, de a head-up display sem hiányozhat a kocsiból. Az asszisztensek sorát többek között ráfutásgátló, sávtartó, holttérfigyelő és adaptív tempomat alkotja.

 

 

Az amerikai piacon az RX 350 lesz a belépőmodell, amelyet 3,5 literes V6-ossal szerelnek. Ez a hathengeres kerül a nálunk is elérhető RX 450h motorházfedele alá is, a hibridmodell kombinált teljesítménye több mint 300 lóerő. A kínálatban F Sport csomagot is találunk, amely sportosabb külsőt és eltérő műszeregységet is tartalmaz. Az újdonság az idei év vége felé kerül az európai kereskedésekbe.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár