STI kiadásban jöhetne a Subaru BRZ
Hírek, 2015. április. 3.
AS

Még sportosabb változatban is bemutatta a Toyota GT86 testvérmodelljét a Subaru, a BRZ STI Performance Concept azonban csak tanulmányautó marad.

 

 

Nagy elismerésre tett szert a Toyota GT86 és a Subaru BRZ azzal, hogy sportos menettulajdonságaik ellenére a hétköznapokban is használhatók maradtak, a rajongók azonban hiányolták az igazán erős változatokat. A Subaru a New York-i autószalonon leplezte le azt a tanulmányautót, amely megmutatja, hogyan képzelik el a sportkupé továbbfejlesztését.

 

 

Az STI Performance Concept ennek megfelelően méretes légbeömlővel ellátott első lökhárítót, szénszálas anyagból készült légterelőket és hatalmas hátsó szárnyat kapott. A könnyűfém kerekek, valamint a lámpák is újak, az utóbbiak a Subaru új stílusirányzatát tükrözik. A belső teret az STI modelleknek megfelelően alakították át piros betétekkel díszített elemekkel és kagylóülésekkel.

 

 

A koncepció teljesítményéről csak annyit árult el a Subaru, hogy a márka pálya-versenyautójának erőforrását szerelték bele. A szériamodell kétliteres, 200 lóerős szívómotorjához képest ez egy szintén kétliteres, de turbótöltős, 300 lóerős erőforrást jelent. Annak ellenére, hogy ezzel a modellel a sportkocsi-rajongók minden igénye kielégíthető lenne, a Subaru egyelőre nem tervezi a sorozatgyártását.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár