Kupétanulmány mutatja meg a Honda Civic jövőjét
Hírek, 2015. április. 3.
AS

Feltűnő sportkupé prototípusát állította ki a New York-i autószalonon a Honda, a Civic Coupé a kompakt modell tengerentúli változatának jövőjét vetíti előre.

 

 

New York-ban az autószalonon mutatta be a Civic Concept tanulmányautót a Honda, a feltűnő színű és formájú sportkupéval a kompakt modell jövőjét vetíti előre a gyártó. A sorozatgyártásra kész kivitel már az ősszel az amerikai kereskedésekbe kerül, ahol a lépcsőshátú és a csak ott elérhető kupé mellett az ötajtós modell is ismét kapható lesz.

 

 

Az újdonság tengelytávja hosszabb, a nyomtávja szélesebb, a túlnyúlásai azonban rövidebbek a jelenlegi modellénél, így nemcsak stabilabb, de tágasabb is lesz a Civic. A fényszórókban jellegzetes a nappali menetfény íve, és bár látványosak a légterelő szárnyat követő hátsó lámpák is, nem valószínű, hogy ezek sorozatgyártásba kerülnek.

 

 

A műszaki tartalomról annyit már elárult a Honda, hogy egy újonnan fejlesztett 1,5 literes, négyhengeres, közvetlen befecskendezéses turbómotor kerül az autóba, amelyhez hatfokozatú kézi vagy fokozatmentes automata váltó választható majd. A vezetéssegédek között adaptív tempomatot, ráfutásgátlót és sávelhagyás-figyelmeztetőt is találunk.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár