Kupétanulmány mutatja meg a Honda Civic jövőjét
Hír, 2015. április. 3.
Auto2

Feltűnő sportkupé prototípusát állította ki a New York-i autószalonon a Honda, a Civic Coupé a kompakt modell tengerentúli változatának jövőjét vetíti előre.

 

 

New York-ban az autószalonon mutatta be a Civic Concept tanulmányautót a Honda, a feltűnő színű és formájú sportkupéval a kompakt modell jövőjét vetíti előre a gyártó. A sorozatgyártásra kész kivitel már az ősszel az amerikai kereskedésekbe kerül, ahol a lépcsőshátú és a csak ott elérhető kupé mellett az ötajtós modell is ismét kapható lesz.

 

 

Az újdonság tengelytávja hosszabb, a nyomtávja szélesebb, a túlnyúlásai azonban rövidebbek a jelenlegi modellénél, így nemcsak stabilabb, de tágasabb is lesz a Civic. A fényszórókban jellegzetes a nappali menetfény íve, és bár látványosak a légterelő szárnyat követő hátsó lámpák is, nem valószínű, hogy ezek sorozatgyártásba kerülnek.

 

 

A műszaki tartalomról annyit már elárult a Honda, hogy egy újonnan fejlesztett 1,5 literes, négyhengeres, közvetlen befecskendezéses turbómotor kerül az autóba, amelyhez hatfokozatú kézi vagy fokozatmentes automata váltó választható majd. A vezetéssegédek között adaptív tempomatot, ráfutásgátlót és sávelhagyás-figyelmeztetőt is találunk.

 

Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár