Hibridváltozattal újult meg a Toyota RAV4
Hírek, 2015. április. 3.
AS

Megjelent a Toyota szabadidő-terepjárójának modellfrissített kiadása, a RAV4 kínálata pedig most először hibridváltozattal bővült.

 

 

New York-ban mutatta be a RAV4 megújult változatát a Toyota. A szabadidő-terepjáró 2012 végén megjelent negyedik generációja megkapta a japán márka új arculatát, amely nemrég debütált az Auris és Avensis modelleken. A RAV4 ennek megfelelően kisebb méretű fényszórókat és hűtőmaszkot, de nagyobb légbeömlős lökhárítót kapott. A hátsó lámpák is új formában világítanak.

 

 

A típus történetében most először hibridhajtású változat is készül a RAV4-ből. A Toyota még nem tette közzé a részleteket, de sejthető, hogy a Lexus NX 300h-ban is megtalálható 2,5 literes, négyhengeres benzinmotor és elektromotor mozgatja majd a takarékos változatot. Az európai modellben minden bizonnyal benne lesz az a kétliteres dízelmotor is, amely a megújult Avensis választékában mutatkozott be.

 

 

A RAV4 utasterében új műszeregységet és jobb minőségű anyagokat találunk. A vezetéssegédek sorát ráfutásgátló, gyalogosfelismerő, sávelhagyás-figyelő, távfényszóró-asszisztens, táblafelismerő és felülnézeti képet adó kamerarendszer alkotja. Az újdonság 2016 elején érkezik az európai piacra.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár