Új alapmodellt mutatott be a Tesla
Hírek, 2015. április. 13.
AS

Összkerékhajtású alapváltozattal bővült a Tesla Model S kínálata, az elektromotoros limuzin szerényebb teljesítménnyel is sportos maradt.

 

 

Tovább bővíti a Model S kínálatát a Tesla, a korábbi 60-as alapmodell helyére érkezik az új Model S 70D. Az újdonság ugyanazt a hajtásláncot kapja, mint a nemrég bemutatott 85D, két elektromotorral és összkerékhajtással, de szerényebb teljesítménnyel. A 85D-hez képest 428 lóerő helyett 334 lóerő a teljesítménye, 78 ezer eurós ára pedig tízezerrel olcsóbb nála. A 700 lóerős csúcsmodell, a Model S P85D egyébként közel 110 ezer euróba kerül.

 

 

A belépőmodell menetteljesítményei sem rosszak, hiszen a Model S 70D a gyári adatok szerint 5,4 másodperc alatt gyorsul nulláról százra és 225 km/óra a végsebessége. A típus a Tesla saját Supercharger gyorstöltőjével is feltölthető, egy töltéssel pedig a szabványos mérés szerint 442 kilométert lehet megtenni. Az alapmodellhez szériafelszerelés az adaptív tempomat, 2600 eurós felárért pedig az Autopilot is rendelhető, amely autópályán önálló vezetésre is képes.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár