Klasszikus terepjárót idéz a legújabb Ssangyong
Hírek, 2015. április. 13.
AS

A modernebb Korando és a fiatalos Tivoli után ismét a klasszikus terepjárókhoz tért vissza legújabb tanulmányautójával a Ssangyong.

 

 

Korando néven régóta kínál terepjárót a Ssangyong, a dél-koreai autógyártó ugyanis 1983-tól az eredeti Jeepet gyártotta ezen a néven. 1996-ban mutatkozott be a következő generáció különlegesebb formatervvel, majd a Ssangyong kérdéses esztétikájú típusai után úgy tűnik, ismét kezd magára találni a márka. A legújabb Korando formatervét olasz dizájner készítette, most pedig egy olyan tanulmányautóval álltak elő, ami leginkább a kilencvenes évekbeli modellhez hasonlítható.

 

 

A szöuli autószalonon bemutatott XAV Concept egy kisméretű szabadidő-terepjáró, akárcsak a Tivoli, de annál radikálisabb formát kapott. A kockaforma karosszéria stílusa a Korando második szériáját idézi fel, méretes kartervédővel és domború, mégis szögletes vonalú kerékjáratokkal. A műszaki tartalomról csak annyit árult el a Ssangyong, hogy az 1,6 literes benzinmotort elöl és hátul is egy-egy elektromotor segíti.

 

 

A hibrid prototípus sorozatgyártásáról nem esett szó, de nem lehetetlen, hogy a Korando és a Tivoli után egy ilyen terepjárósabb modellel bővíti választékát a márka. Hasonló modellt más gyártók is árulnak, ilyen például az amerikai piacon elérhető Toyota FJ Cruiser, amely a klasszikus Land Cruiser modern újraértelmezése.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár