Luxusváltozatban is elkészült a Volvo XC90
Hírek, 2015. április. 14.
AS

A márka történetének eddigi legfényűzőbb autójának ígérkezik az Excellence kiadású XC90, amelyet a sanghaji autószalonon mutat be a Volvo.

 

 

Nem kevesebbet ígér a Volvo, mint azt, hogy a márka 88 éves történetének legfényűzőbb autója lesz az XC90 legújabb, Excellence névre keresztelt kiadása. A svéd gyártó új luxusterepjárója külsőre nem sokban különbözik az eddigi modellváltozatoktól. Az utastérben azonban a három sorba rendezett hét ülés helyett mindössze négyet találunk.

 

 

A hátsó sorban ugyanis mindössze két ülést helyeztek el, ám azok legalább olyan kényelmesek, mint egy limuzinban. Az egyenként is állítható, lábtámaszos foteleket az elsőkhöz hasonlóan szellőztetéssel és masszázsfunkcióval is ellátták. Az első támlák hátuljára a szórakoztatórendszer érintőképernyője került, az ülések közötti könyöklőből pedig asztalka hajtható ki, amiben kristálypohár-tartó is helyet kapott.

 

 

A konnektoros hibrid hajtással szerelt XC90 Excellence kivitelt extra hangszigeteléssel látták el, így még csendesebb, a kerekekre pedig kis gördülési ellenállású Pirelli abroncsokat szereltek. Az XC90 Excellence a sanghaji autószalonon mutatkozik be, hiszen elsősorban a kínai piac számára készült, ezért egyáltalán nem biztos, hogy az európai kereskedésekben is megjelenik.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár