Itt a Volkswagen Transporter hatodik generációja
Hírek, 2015. április. 16.
AS

Az előző generáció továbbfejlesztésével született meg a legújabb Volkswagen Transporter, amely takarékosabb motorokat és temérdek új extrafelszerelést kapott.

 

 

Formai szempontból nem jelent nagy előrelépést a Volkswagen Transporter hatodik generációja, hiszen a németek furgonja az elődmodell stílusát viszi tovább. A vonalvezetés még szögletesebb lett, a fényszórók és a hűtőmaszk a márka aktuális irányzata szerint készültek. Az utastérben új műszerfalat és kormánykereket találunk, a középkonzolon pedig megjelent a Volkswagen legújabb navigációs-multimédiás rendszere.

 

 

A motorkínálat nagy részét a 2.0 TDI különböző változatai alkotják. Az alapmodell 84 lóerőre képes, de kérhető 102, 150 és 204 lóerővel is, a dízelmotor alternatívájaként pedig ott a kétliteres, turbós benzines 150 vagy 204 lóerővel. Az összes motorváltozat fogyasztása csökkent, és széria a start-stop rendszer, így a Transporter átlagosan 15 százalékkal takarékosabb az elődjénél.

 

 

Felszereltségével mutat igazán újat a hatodik Transporter. Az opciók között megjelent a távolságtartó tempomat és az adaptív lengéscsillapítás-szabályzás, a csomagtér fedelét pedig távirányítású elektromos mozgatással is lehet kérni. A biztonsági felszerelések sorát ráfutásgátló, városi vészfékező, távfényszóró-asszisztens, fáradtságfigyelő, ütközés utáni vészfékező és vontatmány-stabilizáló rendszerek gazdagítják.

 

 

A Transporter első generációját 1950-ben mutatták be, 1967-ben jött ki a második széria, amelyet 1979-ben követett a szögletesebb harmadik. A negyedik generáció 1990-ben mutatkozott be, ezt váltotta le a most nyugdíjazott T4-es modell 2003-ban. Az elődből tizenkét év alatt körülbelül kétmillió példány kelt el, a Transporter 65 éves történelme során pedig összesen 12 milliót adtak el a Volkswagen legendás furgonjából.

 

 

Az eddig megszokott módon a haszonjármű Transporter mellett a személyszállító Caravelle és Multivan kivitelek is rendelhetők. Csak a bevezetéskor érhető el a Generation SIX névre keresztelt limitált széria, amely a Multivan speciálisan felszerelt változata, az eredeti ősmodellt idéző kétszínű fényezéssel és krómozott, retró stílusú, 18 colos keréktárcsákkal, LED-es fényszóróval és Alcantara kárpitozással.

 

 

Kíváncsi vagy, milyen vezetni egy klasszikus Transportert? Olvasd el élményeinket ebben a cikkben. A Transporter elektromos hajtású jövőjéről pedig ide kattintva tudhatsz meg többet.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár