Terepre megy az új Audi A6 előzetese
Hírek, 2015. április. 17.
AS

Még egy változatban bemutatta Prologue tanulmányautóját az Audi, az Allroad Concept az új A6-os szabadidő-terepjáró kombi kivitelét vetíti előre.

 

 

Prologue néven mutatja be új tanulmányautóit az Audi, ami egyben azt is jelenti, hogy ezek a prototípusok már az A6-os következő generációjának előzetesét jelentik. A legújabb prototípus Prologue Allroad Concept névvel a sanghaji autószalonon jelenik meg. Az 5,13 méter hosszú kombi jóval sportosabb megjelenésű, mint a ma kapható szériaváltozat, formája élesebb vonalakból áll össze. A korábbi tanulmányhoz képest 77 milliméterrel magasabb az újdonság, ami a terepezéshez megemelt futóműnek köszönhető: ez az autó már az A6 allroad quattro előzetesének tekinthető.

 

 

Az utastérben több érintőképernyőt találunk, ilyennel kezelhető a navigációs rendszeren kívül a klímaberendezés is, de a műszerfal jobb első utas előtti részére is színes képernyő került. A műszeregységet szintén kijelző helyettesíti, és a hátsó utasok szórakoztatásáról is méretes képernyők gondoskodnak. A tanulmányautót természetesen a legújabb mátrix LED-es fényszórórendszerrel szerelte fel az Audi. A kerekei 22 colosak, amelyek alatt húszcolos karbon-kerámia féktárcsákat találunk.

 

 

A hajtáslánc is illeszkedik a sportos koncepcióhoz, hiszen a 4 literes, dupla turbós V8-as benzinmotor munkáját egy elektromotor egészíti ki. A rendszer kombinált teljesítménye 734 lóerő, a legnagyobb nyomatéka pedig 900 Nm. A nyolcfokozatú tiptronic sebességváltóval, quattro összkerékhajtással, légrugózással és négykerék-kormányzással felszerelt Prologue Allroad Concept ezzel 3,5 másodperc alatt gyorsul fel nulláról százra.

 

 

A tanulmányautót 14,1 kilowattórás lítiumion akkumulátorral szerelték fel, ami azt is lehetővé teszi, hogy 54 kilométert tehessünk meg tisztán elektromos módban. Teljesen feltöltött akkumulátorral indulva vegyes üzemben a gyári szabvány szerint átlagosan 2,4 liter benzint fogyaszt az Audi tanulmánya száz kilométeren. A töltéséhez pedig még konnektor sem kell, hiszen a Prologue Allroad Concept számára vezeték nélküli töltést álmodtak meg a német márka mérnökei.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár