Audi R8-ból építették meg a Škoda 130 RS utódját
Hírek, 2015. április. 17.
AS

A legendás Škoda 130 RS stílusában és az Audi R8 műszaki alapjain készült el az a cseh sportkocsi, amelyet kis sorozatban gyártani is fognak.

 

 

Retró stílusú sportkocsit állítottak ki egy prágai kortárs művészeti galériában. Az R200 névre keresztelt modell a cseh Petr Novák munkája, aki a legendás Škoda 130 RS megjelenésének negyvenéves évfordulójára készítette el azt. A kétségkívül egyedi formájú sportautó műszaki alapjait az előző generációs Audi R8 adta, a munka pedig 18 hónapot vett igénybe.

 

 

A 4,4 méter hosszú, 2 méter széles és 1,3 méter magas sportkocsi teljesen egyedi alumínium karosszériát kapott, így csak az arányairól lehet felismerni benne az Audit. Az R8 4,2 literes V8-asa változatlanul került bele, ahogyan az összkerékhajtás és a hatfokozatú kézi sebességváltó is. Az R200 ezzel 420 lóerőre és 430 Nm nyomatékra képes, és 4,5 másodperc alatt gyorsul nulláról százra.

 

 

Hasonló módon született újjá a Trabant is, a retró stílusú, elektromos hajtású kis kombit a Herpa mutatta be, de a gyártásáról letettek a várható szerény érdeklődés és magas költségek miatt. Az R200 esetében más a helyzet, készítői ugyanis az érdeklődést figyelembe véve 24 példány gyártását tervezik, amelyet mintegy 250 ezer eurós áron kínálnak majd 2016-tól.

 

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár