Audi R8-ból építették meg a Škoda 130 RS utódját
Hírek, 2015. április. 17.
AS

A legendás Škoda 130 RS stílusában és az Audi R8 műszaki alapjain készült el az a cseh sportkocsi, amelyet kis sorozatban gyártani is fognak.

 

 

Retró stílusú sportkocsit állítottak ki egy prágai kortárs művészeti galériában. Az R200 névre keresztelt modell a cseh Petr Novák munkája, aki a legendás Škoda 130 RS megjelenésének negyvenéves évfordulójára készítette el azt. A kétségkívül egyedi formájú sportautó műszaki alapjait az előző generációs Audi R8 adta, a munka pedig 18 hónapot vett igénybe.

 

 

A 4,4 méter hosszú, 2 méter széles és 1,3 méter magas sportkocsi teljesen egyedi alumínium karosszériát kapott, így csak az arányairól lehet felismerni benne az Audit. Az R8 4,2 literes V8-asa változatlanul került bele, ahogyan az összkerékhajtás és a hatfokozatú kézi sebességváltó is. Az R200 ezzel 420 lóerőre és 430 Nm nyomatékra képes, és 4,5 másodperc alatt gyorsul nulláról százra.

 

 

Hasonló módon született újjá a Trabant is, a retró stílusú, elektromos hajtású kis kombit a Herpa mutatta be, de a gyártásáról letettek a várható szerény érdeklődés és magas költségek miatt. Az R200 esetében más a helyzet, készítői ugyanis az érdeklődést figyelembe véve 24 példány gyártását tervezik, amelyet mintegy 250 ezer eurós áron kínálnak majd 2016-tól.

 

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár