Büntetés, ütközés, pontszerzés Michelisz marokkói versenyén
Hírek, 2015. április. 20.
AS

Nem volt hiány izgalmakban a túrakocsi-világbajnokság idei második versenyhétvégéjén Michelisz Norbi számára, aki végül pontot szerzett a marokkói futamon.

 

 

Marokkóban folytatódott a túrakocsi-világbajnokság idei szériája, ahol Michelisz Norbi, a Zengő Motorsport versenyzője a hatodik helyet szerezte meg az időmérő edzésen. Más versenyzők korábbi büntetései miatt a negyedik helyről rajtolhatott volna a magyar pilóta, ám ezen a futamon neki is járt büntetés, autója ugyanis 3 kilogrammal nehezebbnek bizonyult a szabályokban megengedettnél, így végül a hetedik helyről startolt.

 

 

A szűk marokkói pályán mind a két futam izgalmas, fordulatokban bővelkedő volt, Michelisz pedig állta a sarat a középmezőnyben. A második versenyen nem sokkal a rajt után egy kisebb balesetbe is keveredett, amelynek során megsérült az autója, ennek ellenére be tudta fejezni a futamot. Michelisz az első versenyen az öt Citroën és a két Honda mögött a nyolcadik helyen zárt, míg a másodikon a hatodik helyig küzdte fel magát. Sajnos az ütközés miatt 30 másodperces büntetéssel sújtották, így az utolsó előtti helyre csúszott vissza.

 

 

Egyértelmű sikert hozott a marokkói hétvége a Citroën számára, hiszen mind a két versenyen a francia csapat autói foglalták el a dobogó összes fokát. Az első futamot a címvédő világbajnok, a pontversenyt jelenleg is vezető José María López nyerte meg, míg a másodikon Yvan Müller győzedelmeskedett, szoros csatában csapattársa, Sebastien Loeb ellen. A túrakocsi-világbajnokság következő futama már a magyarországi lesz, a Hungaroringen május első hétvégéjén kerül sor a WTCC hazai versenyére.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár