Még egy alapmodellt mutatott be a McLaren
Hírek, 2015. április. 20.
AS

Újabb közúti sportkocsival bővítette kínálatát a McLaren: a Sports Series legújabb tagja, az 540C Coupé a márka legkisebb teljesítményű autója lesz.

 

 

Belejött az új modellek bemutatásába a McLaren, hiszen máris kéttagúvá bővült a Sports Series, a márka belépősorozata. Az 570S Coupé után nem sokkal megjelent az 540C Coupé, amely lényegében ugyanaz az autó, csak éppen szerényebb menetteljesítményekkel.

 

 

A 3,8 literes, dupla turbós V6-os ugyanis 540 lóerős teljesítményre és 540 Nm nyomatékra képes, így 3,5 másodperc alatt gyorsul nulláról százra és 320 km/óra a végsebessége. A menetteljesítményei ezzel alig maradnak el az 570S-étől, amely 3,5 másodperc alatt éri el a százas tempót és legfeljebb 328 km/órával képes száguldani.

 

 

A nagyobb és erősebb testvéreihez hasonlóan az 540C Coupé is szénszálas anyagból készült vázra épül, így mindössze 1311 kilogrammot nyom, a futóművét azonban inkább a mindennapi használathoz hangolták. A kétszázezer eurós sportkocsit a sanghaji autószalonon mutatták be, de a világ más piacain is kapható lesz.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár