Az Aston Martin veheti kezelésbe a Maybach márkát
Hírek, 2010. december. 26.
AS

Nem úgy alakulnak a Daimler érdekeltségébe tartozó Maybach eladásai, ahogy szeretnék, így valami megoldást próbálnak keresni a problémára: ez lehet, hogy az Aston Martin lesz.

 

Az ultra luxus színvonalat képviselő Maybach, amely szinte teljes egészében Mercedes-Benz technológiára és dizájnra épül, nem úgy teljesít, ahogy azt elvárnák tőle, vagy ahogy a konkurensei, a Bentley vagy a Rolls-Royce. A Daimlernél azt a megoldást találták, hogy segítségül hívnák a 2007 óta független Aston Martint, amely a közelmúltban komoly eredményeket ért el méregdrága autók értékesítése kapcsán. Gondoljunk csak a One-77-re, amely 1,87 millió dolláros ára ellenére már 60 példányban elfogyott, így már csak mindössze 17-nek kell gazdát keresni.

 

 

A terv szerint az Aston Martin készítené a Maybach dizájnját, és a gyártásért is felelne. Cserébe a Daimler hozzáférést biztosítana az Aston Martinnak a komplett motorpalettájukhoz, amelyet felhasználhatnának későbbi típusaikban. Ez azért lenne igazán jó üzlet az angoloknak, mivel az egyre környezetkímélőbb és erősebb motorok gyártása időről-időre növekvő kihívás elé állítja az autós cégeket, és az elvárt szintnek megfelelni nehezebb, mint valaha.

 

 

Mindenesetre kíváncsian várjuk az Aston Martin-féle Maybach-okat, minden bizonnyal érdekes színfoltjai lennének a luxuskategóriának.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár