Európa leggyorsabb Fordja az új Mustang
Hírek, 2015. április. 28.
AS

Elárulta az új Mustang gyorsulási adatait a Ford, ezzel a retró stílusú sportkocsi lesz a márka európai kínálatának leggyorsabb tagja.

 

 

A 2005-ben bemutatott és kis szériában forgalmazott GT óta az új Mustang lesz a Ford európai kínálatának legerősebb modellje. A retró stílusú sportkocsi legújabb generációja lesz az első Mustang, amely hivatalos úton is az európai piacra kerül, és nálunk is kétféle motorral választható: a 2,3 literes, négyhengeres turbómotorral, amely 317 lóerőre és 432 Nm-re képes, vagy az 5 literes V8-as szívómotorral, 421 lóerővel és 530 Nm nyomatékkal.

 

 

Most már azt is tudjuk, hogy az ötliteres V8-assal és kézi sebességváltóval szerelt Fastback kivitel 4,8 másodperc alatt éri el álló helyzetből a száz km/órás sebességet. A 2,3 literes Ecoboost motorral szerelt Mustang ugyanezen adata 5,8 másodperc. Az autó vezetése során különböző üzemmódok közül lehet választani, és rajtautomatika is elérhető. A kormánykerékről kapcsolva pedig különböző versenypálya-alkalmazásokat lehet megjeleníteni a műszerfalon, így mérhető többek között a köridő, gyorsulási idő és a féktáv is.

 

 

Az év elején már bejelentette a Mustang árait a Ford, a hamarosan nyíló magyarországi Ford Store kereskedésekben 11 270 000 forintba kerül a 2,3 literes alapmodell, és a V8-as GT is megkapható 13 020 000 forintért.

 

Az árakról és felszereltségekről korábbi cikkünkben, míg a formaterv születéséről ide kattintva olvashatsz többet, a típus bemutatóját pedig itt találod.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár