Sikeresen indult Magyarországon is a BMW i
Hírek, 2015. április. 30.
AS

Már több mint egy tucat BMW i modellt adtak át a magyarországi kereskedésben a forgalmazás fél évvel ezelőtti kezdete óta, világszerte még nagyobb a siker.

 

 

2014. november elsején kezdődött a BMW i modellek forgalmazása Magyarországon, az eltelt fél év alatt pedig már több mint egy tucat autót adtak át. 2015 első negyedévében 10 darab BMW i3 került magyar tulajdonoshoz, ami azt jelenti, hogy ebben az időszakban a németek modellje lett a legnépszerűbb elektromos autó a piacon. Idén áprilisban további négy i3, valamint az első BMW i8 is átadásra került, így eddig összesen 15 darab autót értékesített a magyarországi kereskedés. A jelenlegi négy szervizpont hamarosan újabbakkal bővül, hogy még jobb legyen az országos lefedettség.

 

 

A BMW i modellek sikere világszerte még nagyobb számokat eredményezett, hiszen tavaly, a márka bevezetésének évében 17 800 darab i3 és i8 kelt el, idén az első negyedévben pedig további 6600-at értékesítettek. Az elektromos és plug-in hibrid modellek iránt egyre nagyobb az érdeklődés a magyar piacon, Mala Ferenc márkamenedzser szerint a rendelések száma is bíztatóan alakul. Az i3 alapára 11 800 000 forint, ezért 130-160 kilométeres hatótávolságú elektromos autót kapunk, de elérhető a kiegészítő benzinmotorral szerelt, 300 kilométer megtételére képes Range Extender kivitel is. A konnektorról tölthető sportkocsi, a BMW i8 alapára 43 594 000 forint.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár