Új alapváltozatot kap az Audi TT
Hírek, 2015. április. 30.
AS

Belépőmodellel bővül a győri gyártású sportkocsi kínálata, mostantól az 1.8 TFSI lesz az Audi TT-hez választható legkisebb erőforrás.

 

 

Új alapmodellel gazdagodik a harmadik generációs, győri gyártású Audi TT kínálata. A választékban eddig a 2.0 TFSI benzinmotor 230 lóerős változatát, vagy a 184 lóerős 2.0 TDI-t lehetett megtalálni, az új belépőmodell pedig a szintén Győrből származó 1.8 TFSI lesz. A négyhengeres, turbós benzinmotor 180 lóerő és 250 Nm leadására képes, így 6,9 másodperc alatt gyorsul nulláról százra a TT, a végsebessége 241 km/óra.

 

 

A roadster karosszériához is választható az új motor, ekkor 7,2 másodpercbe telik a százas sprint. Mind a két kivitel elérhető az S-tronic automatizált sebességváltóval, ebben az esetben egytized másodperccel több ideig tart a száz km/órás tempó elérése. Az új belépőmodell takarékosabb is, mint az eddigi kétliteres benzines, hiszen az átlagfogyasztás kiviteltől függően 7,0 és 7,7 liter között alakul száz kilométeren. A TT 1.8 TFSI idén nyártón érhető el a kereskedésekben.

 

 

A magyar rendőrség ennél valamivel erősebb Audi TT-t kapott használatra, ráadásul már mind a három generációból van náluk egy. Kattints ide a részletekért!

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár