Új alapváltozatot kap az Audi TT
Hír, 2015. április. 30.
Auto2

Belépőmodellel bővül a győri gyártású sportkocsi kínálata, mostantól az 1.8 TFSI lesz az Audi TT-hez választható legkisebb erőforrás.

 

 

Új alapmodellel gazdagodik a harmadik generációs, győri gyártású Audi TT kínálata. A választékban eddig a 2.0 TFSI benzinmotor 230 lóerős változatát, vagy a 184 lóerős 2.0 TDI-t lehetett megtalálni, az új belépőmodell pedig a szintén Győrből származó 1.8 TFSI lesz. A négyhengeres, turbós benzinmotor 180 lóerő és 250 Nm leadására képes, így 6,9 másodperc alatt gyorsul nulláról százra a TT, a végsebessége 241 km/óra.

 

 

A roadster karosszériához is választható az új motor, ekkor 7,2 másodpercbe telik a százas sprint. Mind a két kivitel elérhető az S-tronic automatizált sebességváltóval, ebben az esetben egytized másodperccel több ideig tart a száz km/órás tempó elérése. Az új belépőmodell takarékosabb is, mint az eddigi kétliteres benzines, hiszen az átlagfogyasztás kiviteltől függően 7,0 és 7,7 liter között alakul száz kilométeren. A TT 1.8 TFSI idén nyártón érhető el a kereskedésekben.

 

 

A magyar rendőrség ennél valamivel erősebb Audi TT-t kapott használatra, ráadásul már mind a három generációból van náluk egy. Kattints ide a részletekért!

Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár