Pick-up koncepció a Škoda Fabia alapjain
Hírek, 2015. április. 30.
AS

Platós kisteherautó készült a harmadik generációs Škoda Fabia alapjára, a fiatalos külsejű FUNstar pick-up azonban egészen biztosan egyedi darab marad.

 

 

A Škoda gyakornoki programjának keretein belül készült el az a prototípus, amelyhez a Fabia harmadik generációját használták fel alapul. 2014 novembere óta 23 fiatal dolgozott a cseh márka formatervezőinek és mérnökeinek irányítása alatt, a kész autót pedig a Wörthersee melletti GTI találkozóra viszik el május közepén.

 

 

A FUNstar névre keresztelt tanulmányautó az ötajtós Fabia alapjára épül, a platót rozsdamentes acéllemezek borítják. A fiatal tervezők célja nem egy praktikus áruszállító, hanem egy figyelemfelkeltő modell megalkotása volt, ezért a szürke és fehér színre fényezett karosszériát a küszöbök alá épített zöld neonfényekkel és zölden világító LED-es nappali menetfénnyel dobták fel.

 

 

A 18 colos kerekek, amelyek szintén zöld festést kaptak, az Octavia RS kínálatából érkeztek, a motorházfedél alá pedig az 1,2 literes TSI benzinmotor került 122 lóerővel és hétfokozatú, duplakuplungos automatizált sebességváltóval. A FUNstar természetesen sportkormánnyal irányítható, a zene pedig 1400 wattos hifin szól, így bizonyára nagy sikert arat majd a GTI találkozón.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár