Háromhengeres motor a Volkswagen Golfban
Hírek, 2015. május. 4.
AS

Már egy ideje tudni lehet, hogy háromhengeres motorral bővül a Golf kínálata, most további részleteket is elárult az erőforrásról a Volkswagen.

 

 

Megjelent a háromhengeres motorral szerelt Golf a Volkswagen németországi árlistájában. Az 1.0 TSI Bluemotion kivitel egy újonnan fejlesztett, ezer köbcentis, közvetlen befecskendezéses erőforrást kap, amely 115 lóerős teljesítményre és 200 Nm nyomatékra képes. A Golf ezzel 9,7 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből százas tempóra, a végsebessége pedig 204 km/óra.

 

 

A Bluemotion kivitelt számos módosítás teszi még takarékosabbá. A hűtőmaszkot például részlegesen lezárták, a padlót áramvonalas burkolattal látták el, és a futómű 15 milliméterrel való leültetése is csökkenti a légellenállást. A Golf 1.0 TSI Bluemotion ezzel a szabvány szerint átlagosan 4,3 liter benzint fogyaszt száz kilométeren, ami 99 g/km-es szén-dioxid-kibocsátásnak felel meg.

 

 

Az autóhoz szériafelszerelés az ötcolos érintőképernyő, amelyen a takarékos vezetéshez szükséges információk jeleníthetők meg. A Volkswagen németországi árlistáján háromféle karosszériával is elérhető az 1.0 TSI Bluemotion modell: nemcsak a ferdehátú Golf, hanem a Golf Variant és a Golf Sportsvan is rendelhető az ezer köbcentis, háromhengeres erőforrással.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár