Fogyasztási rekordot állított fel a Peugeot 208
Hírek, 2015. május. 6.
AS

Egy szériagyártású Peugeot 208 fogyasztási rekordot állított fel a francia gyártó tesztpályáján, száz kilométer megtételéhez csak két liter üzemanyagra volt szüksége.

 

 

Fogyasztási rekordot állított fel a Peugeot azzal, hogy egy szériagyártású 208 1.6 BlueHDi mindössze két liter gázolajat fogyasztott száz kilométerenként. A 100 lóerős turbódízel motorral, ötfokozatú sebességváltóval és start-stop rendszerrel felszerelt kisautóval 38 óra alatt összesen 2152 kilométert tettek meg a gyártó tesztpályáján úgy, hogy három-négy óránként váltották a vezetőket. A teszt során a 208-as mindössze 43 liter üzemanyagot fogyasztott.

 

Szériagyártású autóval végezték a tesztet, de az 1.6 BlueHDi 100 S&S már ebben az állapotában is takarékos. Az alacsony gördülési ellenállású Michelin abroncsok és a hátsó szélvédőnél elhelyezett apró légterelők is hozzájárulnak ahhoz, hogy a szabvány szerinti átlagfogyasztása 3 liter legyen száz kilométeren, a szén-dioxid-kibocsátása pedig 97 g/km. A BlueHDi motort az AdBlue adalékot használó SCR (szelektív katalitikus redukció) és adalékolt részecskeszűrő teszi alkalmassá az Euro 6-os károsanyag-kibocsátási normák teljesítésére.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár