Színesebb lett a Seat Ibiza
Hírek, 2015. május. 12.
AS

Még egyszer megújult a Seat kisautója, az Ibiza színes kiegészítőkkel, modern turbómotorokkal és naprakész infotainment rendszerrel kerül a kereskedésekbe.

 

 

2008-ban mutatkozott be a Seat Ibiza aktuális generációja, amely 2012 után ismét átesett egy modellfrissítésen. A legutóbbi ráncfelvarrás óta nem változott a forma, a karosszérián a LED-es nappali menetfénnyel szerelt fényszórók újak. Színes csomagokkal tehetjük még egyedibbé az Ibizát, ehhez színes hűtőmaszk-keret, visszapillantó-tükörház és kétszínű, 16 vagy 17 colos könnyűfém kerekek, az utastérben pedig színes szellőzőnyílás-keretek, üléskárpitok és egyéb dekorációk járnak. Belül új a Leon mintájára készült műszeregység, áttekinthetőbb lett a klímavezérlés, a rádió és a fedélzeti számítógép távirányítása pedig a kormánykerék küllőire került.

 

 

Műszakilag többet változott a Seat Ibiza, hiszen a testvérmodell Škoda Fabia és VW Polo után megkapta a Volkswagen-csoport legmodernebb erőforrásait. A belépőmodellt az ezer köbcentis, háromhengeres, 75 lóerős szívó benzinmotorral szerelik. Az 1.0 TSI már turbótöltésű, 95 lóerővel és 160 Nm nyomatékkal, illetve 110 lóerővel és 200 Nm-rel érhető el, az előbbi Ecomotive kivitele 4,1 litert fogyaszt száz kilométeren. Az 1.4 TSI teljesítménye 150 lóerő, a nyomatéka 250 Nm, az aktív hengerlekapcsolás segítségével pedig mindössze 4,8 l/100 km az átlagos fogyasztása.

 

 

Az új dízelmotor a háromhengeres 1.4 TDI, amely 75, 90 és 105 lóerővel kapható. A gyengébb változat 3,4 litert fogyaszt százon, de a két másik kivitel adata sem több 3,8 liternél száz kilométerre. A 110 lóerős benzines és a 90 lóerős dízel DSG váltóval is kapható, és start-stop rendszer is elérhető az Ibizához. A felszerelések között megjelent a fáradtságfigyelő és az ütközés utáni vészfékező rendszer, opcióként pedig a Seat Drive Profile üzemmód-választó jár, ahol a kormányrásegítés és az adaptív lengéscsillapítás-szabályzás karaktere változtatható.

 

 

Az Ibiza is megkapta a Volkswagen-csoport legújabb infotainment rendszerét, így a gyári navigációs rendszert digitális rádióvevővel, hangvezérléssel és MirrorLink mobiltelefon-tükrözéssel. Parkoláskor elöl és hátul is szenzorok segítenek, de tolatókamera is elérhető. Az Ibiza továbbra is háromajtós SC, ötajtós, valamint kombi ST kivitelben készül, az utóbbi 430 lóerős csomagtere az ülések előredöntésével 1164 literesre bővíthető, és két kiszerelt kerekű bicikli szállítására is képes.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár