LED-es mátrixfényszórót kap az új Astra
Hírek, 2015. május. 13.
AS

A kategóriában elsőként az idén ősszel bemutatkozó új Opel Astra kap olyan LED-es mátrixfényszórót, amely alkalmazkodik a körülményekhez és a forgalomhoz.

 

 

Még nem leplezte le az autót, de már több részletet is elárult az Astra új generációjáról az Opel, most például az idén ősszel bemutatkozó autó fényszórórendszerét mutatta be. Az új Astra lesz az első autó az alsó-középkategóriában, amely LED-es mátrixfényszórót kap, ahol oldalanként nyolc nagy fényerejű LED szolgáltatja a világítást.

 

Az Opelnél IntelliLux névre keresztelt fényszórórendszer felismeri, hogy városban vagy azon kívül, netán autópályán haladunk, és ennek megfelelően automatikusan állítja a fénycsóvát. Az érzékelés az Opel Eye kamerarendszer segítségével történik, így nincs szükség navigációs rendszerre az IntelliLux megrendeléséhez.

 

A városból kiérve az Astra automatikusan távolsági fényszóróra vált. Az utolért vagy szembejövő forgalmat szintén érzékeli a rendszer, ilyenkor a szükséges LED-es modulok lekapcsolásával takarja ki a másik autót, így kerüli el annak elvakítását. Az új Astra és annak fényszórórendszere szeptemberben, a Frankfurti Autószalonon mutatkozik be.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár