Szövetségre lépett a Mazda és a Toyota
Hírek, 2015. május. 14.
AS

Technológiai megállapodást kötött két japán autógyártó, a Mazda és a Toyota együttműködése során igyekszik jobban kihasználni a két vállalat erőforrásait.

 

 

Mindkét fél számára előnyös, hosszú távú megállapodást kötött a Mazda Motor Corporation és a Toyota Motor Corporation. A tervek szerint a két vállalat erőforrásai, termékei és technológiái jobban hasznosulnak, az együttműködés keretében pedig érdekesebb autók épülnek majd, amelyek megfelelhetnek az egyre nagyobb vásárlói elvárásoknak. Egyelőre nem nevezték meg, melyek a közösen hasznosítható területek, ezt egy most létrehozott bizottság deríti majd fel, de annyi bizonyos, hogy környezettudatos és biztonsági megoldásokról van szó.

 

A két cég vezetői elismerően nyilatkoztak a másik fél munkájáról. „A Skyactiv technológia és a Kodo formavilág bizonyította, hogy a Mazda élen jár az autógyártásban, miközben hű marad a gyökereihez. Ebben az értelemben a Mazda és a Toyota hasonlóan gondolkodik: egyre jobb autókat szeretne építeni” – kommentálta a megegyezést Akio Toyoda, a Toyota elnök-vezérigazgatója. Masamichi Kogai, a Mazda elnök-vezérigazgatója pedig elmondta: „mélyen tisztelem a Toyota fejlesztési munkáját, mellyel a vállalat megfelel hagyományainak és hatást gyakorol környezetére. Nem csoda, hogy nagy megbecsülés övezi ezért. Remélem, hogy együttműködésünk eredményeként az autóink még értékesebbek lesznek vásárlóink szemében.”

 

 

A Toyota és a Mazda együttműködése nem új keletű, hiszen a Mazda licensz-szerződés keretében használhatja a Toyota hibrid technológiáit, valamint a Mazda kisautókat gyárt a Toyotának mexikói gyárában. Az új Mazda2 lépcsőshátú változata Scion iA néven kapható az Egyesült Államokban.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár