Clubsport kivitelben erősebb lett a Golf GTI
Hírek, 2015. május. 14.
AS

Még erősebb változatban is bemutatkozott a Volkswagen Golf GTI, a nagyobb teljesítményű Clubsport kivitel pedig hamarosan kapható is lesz.

 

 

A Volkswagen hamarosan a Golf GTI bemutatásának negyvenedik évfordulóját ünnepli, ebből az alkalomból pedig egy speciális szériát készített a legújabb modellből. A Clubsport kivitel sportosabb karosszériát, módosított felfüggesztést és erősebb motort is kapott. A prototípust a Wörthersee melletti GTI találkozón állítják ki.

 

A lökhárító nagyobb légbeömlőiről, és a szélein elhelyezett egyedi légterelő elemekről ismerhető fel a legkönnyebben a GTI Clubsport, de a 19 colos kerekek, a hátsó tetőspoiler és a diffúzor is egyediek. A motorházfedél alatt a 2.0 TSI még erősebb kivitelét találjuk: a teljesítménye 265 lóerő, de rövid ideig túltöltéssel akár 290 lóerős teljesítmény is elérhető.

 

 

A GTI Clubsport ezzel 6,4 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, a végsebessége azonban 250 km/óránál korlátozott. A Volkswagen hétfokozatú DSG váltóval készítette el a prototípust, de a későbbiekben kézi sebességváltós kivitele is lesz. A Clubsport ugyanis nemcsak a GTI találkozó látványosságának született, hanem hamarosan megvásárolható is lesz.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár