Négyhengeressel és V8-assal is jön az új Chevrolet Camaro
Hírek, 2015. május. 18.
AS

Megmutatta a Camaro hatodik generációját a Chevrolet, az elődjénél kisebb és könnyebb sportkocsi négyhengeres motorral is kapható lesz, de V8-as változata is készül.

 

 

Bemutatkozott a Chevrolet Camaro hatodik generációja, a retró stílusú sportkocsi karosszériája kisebb és könnyebb is lett. A karosszéria hossza 4,84 méterről 4,78 méterre csökkent, a tömegét pedig változattól függően legalább 90 kilogrammal csökkentették. A Ford Mustang után a Camaro is elérhető lesz négyhengeres motorral. A kétliteres, turbós erőforrás teljesítménye 270 lóerő, a legnagyobb nyomatéka 393 Nm, így kevesebb, mint hat másodperc alatt gyorsul nulláról százra. A 9,4 liter/100 km-es fogyasztási értékével ez a valaha készült legtakarékosabb Camaro.

 

 

A nagyteljesítményű modellek sem hiányozhatnak a Camaro kínálatából. A 3,6 literes, V6-os szívómotor közvetlen befecskendezéses, 330 lóerőre és 386 Nm nyomaték leadására képes. A csúcsot pedig a Corvette Stingray erőforrásával készülő Camaro jelenti, ennek 6,2 literes V8-as motorja 440 lóerős, a maximum nyomatéka 610 Nm. A hatfokozatú kézi helyett nyolcfokozatú automata sebességváltót lehet rendelni, az autó menettulajdonságait üzemmód-választóval tudjuk befolyásolni, a csúcsmodell pedig mágneses lengéscsillapítás-szabályzást kap.




Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár