Mini crossoverrel bővíthet a Dacia
Hírek, 2015. május. 26.
AS

A legkisebb városi autók közé érkezik a Renault crossovere, a Kwid, amely ha eljut hozzánk, akkor Dacia márkajelzéssel kerülhet forgalomba nálunk.

 

 

Stílusa a szabadidő-terepjárókat idézi, de mérete elárulja, hogy a legkisebb városi autók közé tartozik a Renault újdonsága. A Kwid ugyanis mindössze 3,68 méter hosszú és 1,58 méter széles, azaz mindössze nyolc centiméterrel hosszabb, de ugyanennyivel keskenyebb is, mint a Renault Twingo. A műszaki felépítése mégsem a divatos európai kiskocsiéval közös, hanem a Renault-Nissan szövetség teljesen új CMF-A padlólemezére épül az autó.

 

 

Berendezése egyszerű, de fapadosnak nem nevezhető, hiszen akár klímaberendezés és navigációs rendszer is kérhető az autóhoz. A Kwid digitális műszeregysége azonban csak a legszükségesebb információk közlésére szorítkozik. Egyelőre nem árulták el, milyen motorral szerelik az autót, a Twingo kínálatában megtalálható ezer köbcentis, háromhengeres szívómotor és a kilencszáz köbcentis, háromhengeres turbómotor is eséllyel kerülhet be a motorházfedél alá.

 

 

A Kwid az indiai piac számára mutatkozott be, és az idei év második félévében már elérhető is lesz 3-400 ezer rúpiás áron, ami 1,3-1,7 millió forintnak felel meg. Később a világ más országaiban, így a dél-amerikai és kelet-európai piacokon is megjelenhet a típus, amely ha eljut hozzánk, akkor Dacia márkajelzéssel kerülhet forgalomba nálunk.

 

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár