Mini crossoverrel bővíthet a Dacia
Hírek, 2015. május. 26.
AS

A legkisebb városi autók közé érkezik a Renault crossovere, a Kwid, amely ha eljut hozzánk, akkor Dacia márkajelzéssel kerülhet forgalomba nálunk.

 

 

Stílusa a szabadidő-terepjárókat idézi, de mérete elárulja, hogy a legkisebb városi autók közé tartozik a Renault újdonsága. A Kwid ugyanis mindössze 3,68 méter hosszú és 1,58 méter széles, azaz mindössze nyolc centiméterrel hosszabb, de ugyanennyivel keskenyebb is, mint a Renault Twingo. A műszaki felépítése mégsem a divatos európai kiskocsiéval közös, hanem a Renault-Nissan szövetség teljesen új CMF-A padlólemezére épül az autó.

 

 

Berendezése egyszerű, de fapadosnak nem nevezhető, hiszen akár klímaberendezés és navigációs rendszer is kérhető az autóhoz. A Kwid digitális műszeregysége azonban csak a legszükségesebb információk közlésére szorítkozik. Egyelőre nem árulták el, milyen motorral szerelik az autót, a Twingo kínálatában megtalálható ezer köbcentis, háromhengeres szívómotor és a kilencszáz köbcentis, háromhengeres turbómotor is eséllyel kerülhet be a motorházfedél alá.

 

 

A Kwid az indiai piac számára mutatkozott be, és az idei év második félévében már elérhető is lesz 3-400 ezer rúpiás áron, ami 1,3-1,7 millió forintnak felel meg. Később a világ más országaiban, így a dél-amerikai és kelet-európai piacokon is megjelenhet a típus, amely ha eljut hozzánk, akkor Dacia márkajelzéssel kerülhet forgalomba nálunk.

 

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár