Aegea néven jön a Fiat Linea utódja
Hírek, 2015. május. 26.
AS

Az isztambuli autószalonon Aegea néven mutatkozott be a Fiat kompakt lépcsőshátú autója, a Linea utódja ezzel a Bravo modellcsaládot válthatja majd.

 

 

Az isztambuli autószalonon leplezte le új kompakt lépcsőshátú modelljét a Fiat, amely a nálunk is forgalmazott Linea utódja lesz. Az elődjétől eltérően az újdonság már nem a Grande Punto műszaki alapjaira épül, hanem arra a platformra, amely a Fiat több új kompakt modelljének is az alapját adja. Még nem erősítették meg, de a hírek szerint az Aegea a későbbiekben ferdehátú és kombi kivitelben is bemutatkozik a Bravo utódjaként.

 

 

Az Égei-tengerről elnevezett Aegea karosszériája 4,5 méter hosszú, a tengelytávja 2,64 méteres, a csomagtartója pedig legalább 510 literes lesz. A kínálatban 1,4 literes benzines és 1,3 literes dízelmotorokat találunk 95 és 120 lóerős teljesítménnyel, a kézi helyett automata sebességváltó is választható lesz. Az Aegea a Fiat és török Tofaş közös fejlesztése, a gyártás az utóbbi cég törökországi üzemében folyik, és a térség negyven országában, így várhatóan nálunk is forgalmazzák majd.

 

 

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár